13-09-2012

Фахівці в галузі нерухомості радять не затягувати із придбанням житла

Цзіньчжоу

Країни Європи та Америка незабаром очікують щодо великої доларової емісії, тому валюта може знецінитися.

Аналітичні працівники стверджують, що якщо, незважаючи на паніку, повно оцінити ситуацію на українському ринку нерухомих об'єктів з фінансової точки зору в середньостроковій перспективі, то варто зазначити, що затягувати з покупкою житла не варто. Чому? З простої причини – ціни на квартири у валюті США підвищуватимуться.

Олександр Охріменко, будучи аналітиком, стверджує, що зараз на ринку можливі будь-які спекулятивні атаки. Якщо Європа і Америка все ж таки очікують на велику емісію американської валюти, то станеться так зване «ослаблення», тобто. долар може знецінитися, а коли це станеться, вартість нерухомості зросте. Аналітик закликає до спокою та очікування, і якщо насправді таке трапиться на ринку, з'явиться сенс вкласти кошти у нерухомість.

Фахівець також згадав, що за кілька років тисяча доларів США може стати купою монет, і вже 2013 року можна буде помітити підвищення вартості товарів у доларовому еквіваленті.

Варто нагадати, що 4 вересня фахівці зафіксували швидкий стрибок курсу долара. Активне зростання вартості валюти почалося ще на день раніше, і вже 4 вересня ціна долара була найвищою за останні кілька років. По завершенню торгів ціни зросли рівня 8,1800/8,1900.

Андрій Гусельников, аналітик української ліги, що складається з експертів, припускає, що таке різке коливання доларового курсу може на якийсь час зупинити ринок нерухомих об'єктів, а поки що ринок ще не повністю встиг відреагувати на всі зміни вартості валюти.

Підготував: Олександр Бєлов