29-07-2013

Росіяни скуповують нерухомість Криму

Ялта

Кримська нерухомість останнім часом дуже популярна серед росіян. Виявляється, більшість громадян Росії, якщо вирішили придбати собі житло за кордоном, обирають саме Крим, підтвердженням чого стає приклад: в Автономній Республіці Крим збут житла росіянам за останній період зріс на двадцять відсотків.

Директори агентств нерухомості пояснюють цей факт тим, що угода про покупку оформляється без проблем. Громадянам Російської Федерації навіть не потрібні будь-які додаткові папери та довідки.

Деякі фахівці звертають увагу на те, що для інвестицій громадянин Російської Федерації зобов'язаний мати ІПН, але отримання його не займе часу довше, ніж тиждень. Хочеться нагадати іноземним громадянам, не забувати брати із собою дозвіл від другої законної половинки, в якому зазначається згода на купівлю житла.

Вартість нерухомості в Криму різна і ця відмінність іноді буває більш ніж дивовижною. У всьому причиною є місце, де і розташовується передбачуваний об'єкт.

Непоказні квартири, але в приморських невеликих містечках, коштуватимуть п'ятдесят тисяч євро, а будиночок — близько вісімдесяти тисяч євро, можливо, й дорожче. А якщо є мрія в Криму жити на величезній фешенебельній віллі, то готуйте приблизно триста тисяч євро.

Ріелтори переконано кажуть, що найбільше мають попит міста Судак і Коктебель, але там ціни дуже високі: маленький будиночок – сто двадцять тисяч євро, а вілли – півмільйона євро!

Здавалося б, навіщо триматися такі шалені ціни? Адже на такі гроші можна купити житло у країнах, що входять до Шенгену. Крім того, будинки в тій же Німеччині або Болгарії за якістю не поступаються. Тому, напевно, таких дорогих і шикарних вілл у Криму не так вже й багато, не мають попиту через свою дорожнечу.

Але кмітливі росіяни знайшли вихід із становища і почали скуповувати біля моря лише ділянки землі. Пізніше вже розпочинають будівництво будинків та таких, які подобаються їм самим. Земля на узбережжі може коливатися від тридцяти до п'ятдесяти тисяч доларів, а якщо відсунутися трохи вглиб, то вартість значно скоротитися і стане доступною багатьом.

Клімат, природа та повітря Криму завжди був найчистішими, найсприятливішими та лікувальними. Зрозуміло, чому громадяни Росії, які втомилися від примхливих умов погоди, мріють поринути у теплі та приємні води Азовського моря. А завдяки їм економіка Кримської Автономної Республіки, можливо, дещо зміцніє і всі залишаться задоволеними.

Підготував: Олександр Бєлов