16-04-2014

Купівля нового будинку, оцінка стану, ключові моменти

Купівля нового будинку

Правильна оцінка стану дозволить не лише на ранніх етапах виявити можливі проблемні місця, а й захистить ваші інвестиції від раптових незапланованих витрат.

Попередня оцінка будинку перед покупкою

Купівля будинку має супроводжуватись комплексним аналізом об'єкта. Найбільш правильним варіантом при первинному знайомстві з об'єктом нерухомості є залучення спеціаліста-оцінювача. Компетентність цієї людини не повинна викликати сумнівів, краще найняти спеціаліста, який не зацікавлений у тій чи іншій оцінці стану нерухомості. Будівництво будинків повністю виключає будь-які приховані загрози, окрім безпосередньо порушення технологій чи неякісно виконаних робіт на етапі будівництва. Господарі зазвичай беруть активну участь у будівництві, перевіряють якість матеріалу, послідовність робіт. Своєрідний авторський нагляд є гарантією надійності в майбутньому. Що ж до купівлі житла, потенційні власники намагаються мінімізувати свої витрати на подальшу експлуатацію та можливі ремонти. Вартість послуг професійного оцінювача дуже мала, якщо зіставити її з можливими ризиками тотального ремонту приміщень.

Маючи у своєму арсеналі кілька інструментів, потенційний власник також зможе оцінити стан стін, фундаменту, наявність явних дефектів у вигляді тріщин, здуття штукатурки. Будівництво будинків - складний і витратний процес, проте тільки при початковому будівництві власник має можливість реалізувати свої найзаповітніші, а часом і найнезвичайніші ідеї та плани. Спираючись на цілі, які має покупець житла, необхідно спланувати і прорахувати план робіт на майбутнє.

Дослідження потенційної житлоплощі крок за кроком

Якщо ви плануєте частково переобладнати, перебудувати або видозмінити діючу будівлю, необхідно оцінити перспективи цих робіт. При купівлі квартири ризики набагато нижчі. Для усунення більшості недоліків може знадобитися євроремонт квартири. Компанія PrivateHouse готова запропонувати свої послуги з обробки чи загальнобудівельних робіт. Звернувшись до нас, ви отримаєте оптимальний спосіб покращення стану вашої нерухомості.

Комплексний аналіз будинку чи квартири не займе багато часу, проте дозволить визначити актуальність запропонованої вартості. Іноді покупці не спускаються до підвалу, боячись пилу, не піднімаються на горище, не дивляться на заднє подвір'я. Така безтурботність може вилитися у дуже дорогий ремонт. На поверхнях будівлі або стін квартири не повинно бути вологи, плісняви, сколів та тріщин. Стеля має бути рівною, без різких заглиблень або провалів.

Якщо вигідна вартість дозволяє зробити євроремонт квартири або будинку, варто звертати особливу увагу не на зовнішній вигляд обробки, а на структурні та інженерні системи. Євроремонт має на увазі якісний професійний ремонт із можливим переплануванням, зміною дизайну, тому переплачувати за те, що буде демонтовано, не варто. У будь-якому випадку підходити до питання ремонту слід з комплексної точки зору і довіряти професіоналам, які окреслять план, пріоритетність і порядок робіт.

Автор: Олександр Бєлов