11-06-2014

Купівля нерухомості за кордоном: на що звернути увагу

купівля нерухомості за кордоном

Сьогодні чи не кожен мріє придбати нерухомість за кордоном. Це може бути квартира в якійсь із сусідніх держав або вілла з видом на синє море. Можливо, діє принцип «добре там, де нас немає». Втім, найчастіше до рішення про купівлю житла за кордоном приходять свідомо.

Серед країн, у яких наші співвітчизники прагнуть придбати нерухомість, зараз лідирують Греція та Ізраїль. Житло можна використовувати для різних цілей, оскільки його наявність дозволяє:

  • отримати багаторазову шенгенську візу;
  • вигідно вкласти капітал;
  • провести у будь-який час відпустку з комфортом, не витрачаючись при цьому на готель.

Найбільший попит мають будинки, розташовані на узбережжі або хоча б в безпосередній близькості від нього. Другим полярним напрямком є ​​гори: там під час новорічних канікул можна кататися на лижах. Деяким щасливчикам вдається поєднати одне з одним.

Все ж таки у потенційних покупців переважають суто меркантильні міркування: купівля нерухомості за кордоном дозволяє непогано заробити. Як показує практика, вілла на Кіпрі, якщо здавати її в оренду туристам, окупається за кілька сезонів. За необхідності цю ліквідну власність можна буде швидко реалізувати та ще й заробити на цьому.

Можливі труднощі при придбанні закордонної нерухомості

Насправді нерідко під час укладання угод такого роду доводиться зіштовхуватися з труднощами. Головне їх у тому, що продавець і покупець розділені, причому як географічно, і мовним бар'єром. Нерідко доводиться вдаватися до послуг посередників на кшталт перекладача і, звичайно, співробітника агентства ріелтерства. Останній не тільки запропонує широкий вибір об'єктів, але й надасть юридичну консультацію, оскільки законодавство в галузі нерухомості може змінюватися від країни до країни, особливо у ситуації, коли іноземець разом із будинком хоче взяти земельна ділянка. Найчастіше можна лише отримати їх у довічну оренду.

Щоб вибрати потрібний об'єкт, необов'язково витрачати тижні на роз'їзди країною. Спочатку визначтеся з регіоном, який вас приваблює, а потім цілеспрямовано вивчайте пропозиції ріелтора. Коли вибір зроблено, вкрай бажано виїхати на місце, щоб упевнитися в тому, чи об'єкт відповідає вашим очікуванням. Особливо це важливо, якщо ви плануєте придбати нерухомість для відпочинку.

Автор: Олександр Бєлов