28-08-2015

Чому новобудова краща за вторинний ринок? Чи не краще?

новобудова

Найважливіший крок на шляху до покупки квартири – зібрати потрібну суму. Після виконання цього пункту слід не менш важливе завдання – визначитися з питанням, у якому будинку краще купувати житло. У кожного покупця є два варіанти – новобудова та вторинний ринок. Що краще – відповідь на це питання досить суб'єктивна і безпосередньо залежить від мети купівлі квартири.

Мрію про новосілля

Як правило, більшість квартир купується для подальшого проживання. У цьому випадку доречним буде вибір новобудови, так і вторинного ринку. Однак кожен варіант має певні нюанси.

Існує думка, що купівля новобудови – це великий ризик, особливо якщо йдеться про недобудований будинок. Проте експерти стверджують, що якщо вибрати правильну будівельну компанію, можна не лише купити сучасну квартиру, а й добре заощадити. Визначитись з вибором допоможе каталог забудовників ЛУН.ua, В якому зібрані всі будівельні компанії з детальною інформацією про кожну з них.

Вибір квартири на вторинному ринку - ідеальний варіант, якщо знайти оголошення про терміновий продаж. Таке житло, як правило, продається із гарною знижкою. Віддати перевагу вторинному ринку слід також у тому випадку, якщо житлове питання стоїть гостро, і переїхати потрібно у найкоротші терміни.

Сподіваюся на швидкий заробіток

Деякі громадяни розглядають купівлю квартири як короткочасну інвестицію. Простими словами, вони хочуть купити квадратні метри дешевше, щоби потім продати дорожче. У цьому випадку оптимальний вибір – квартира у новому житловому комплексі. Однак слід враховувати, що чим раніше оформити угоду, то менша ціна на квартиру. Ідеальний варіант - укладати договір на етапі котловану, головне вибрати надійного забудовника.

Хочу побудувати бізнес

Буває, що купівля квартири обумовлена ​​бажанням організувати бізнес та отримувати стабільний дохід. Домогтися цього можна, якщо здавати житло квартирантам – погодинно та подобово або на тривалий термін. Як правило, для таких цілей громадяни вибирають вторинний ринок, оскільки це дозволяє заробити вже завтра, не витрачаючи часу та грошей на ремонт та купівлю всіх необхідних меблів. Купівля квартири в новобудові виправдана, якщо житло здаватиметься на тривалий термін. Багато родин не мають достатньо грошей для покупки власної житлоплощі, проте мріють жити в новобудові та готові винаймати квартиру в сучасному новому житловому комплексі.

Автор: Олександр Бєлов