16-04-2015

Новобуд чи вторинне житло


Київ

Замислюючись про покупку квартири, перше питання, яке ставить собі кожен - це купити квартиру в новобудові або на вторинному ринку нерухомості. Як зробити правильний вибір? Давайте розглянемо достоїнства вторинного житла.

Основна перевага вторинного житла полягає в тому, що купив квартиру і одразу живи. На відміну від незакінченого новобудови, не треба місяцями чекати, доки можна буде переїхати, і немає необхідності робити ремонт, якщо у придбаній квартирі все влаштовує. Паркуватися можна у дворі під під'їздом, поряд багато магазинів та фірм з побутовими послугами. У разі особливо вдалого розташування, недалеко буде гілка метро.

Але які ж переваги у новобудови? Ви в'їдете, нехай і згодом, у квартиру «без історії». Інакше кажучи, ви купите чисте полотно, на якому зможете зобразити квартиру своєї мрії. Ви знаєте, що зробити ремонт у старій квартирі, вам доведеться витратити не одну тисячу доларів, щоб позбавитися існуючого ремонту? Порахуйте, скільки вам обійдуться роботи з підготовки квартири під ремонт: все прибрати, вивезти, зачистити. А квартира із якісним готовим ремонтом коштує дорожче на 200–500 доларів за квадратний метр.

Купити квартиру у новобудові, але який обрати район? Зараз багато новобудов з'являється під Києвом. Ця тенденція пов'язана з тим, що все більше городян вибирається із загазованого міста, старих будинків із розбитим асфальтом замість дитячих майданчиків. І є особливий попит на будинки в Софіївській Борщагівці, що недалеко від центру Києва.

Практично кожен новобуд у цьому районі має доглянуту прибудинкову територію з дитячими майданчиками та місцями для прогулянок. Повітря не йде в жодне порівняння з міським! Поруч школи, поліклініки та дитячі садки. Закуповувати продукти також можна на місці у великій кількості магазинів та супермаркетів, кількість яких постійно збільшується.

І якщо ви хочете ще й гарний будинок, зверніть увагу на ЖК «Затишний квартал». Відмінність цього новобудови від інших полягає в унікальному авторському дизайні клубного будинку у стилі High-Tech. Будинки зроблені в цікавому мінімалістичному стилі з великими панорамними вікнами. І у «Затишному кварталі» є те, що ви ніколи не побачите у вторинному житлі – це під'їзди з вітражними вікнами, оформлені мозаїчною штукатуркою та плиткою на підлозі.

Вирішіть самі, наскільки гарна думка «куплю квартиру в новобудові і житиму по-новому».

Автор: Олександр Бєлов