25-09-2014

Нерухомість у Болгарії – комерційно привабливе вкладення коштів

болгарія

Більшість співвітчизників, які купують нерухоме майно в Болгарії, цікавить пляжний відпочинок на березі моря. Такі покупці практично не відрізняються від звичайних туристів, які бажають забезпечити собі найкомфортніші умови перебування в зарубіжній країні. Тим не менш, частина покупців інвестує гроші в нерухомість в Болгарії, розраховуючи організувати в республіці свій бізнес або отримувати пасивний дохід у вигляді орендної плати.

Країни Європейського союзу мають стабільний інтерес у російських інвесторів. Але чим приваблива саме Болгарія щодо придбання нерухомого майна? На це є кілька причин:

  1. Демократичні ціни на житло (порівняно з іншими країнами ЄС).
  2. Туристична привабливість, гарний клімат.
  3. Низькі податкові ставки.

Якщо покупець користується придбаною квартирою періодично, наприклад, у період відпустки або новорічних канікул, то за час її відсутності нерухомість може занепадати. Підтримувати приміщення у хорошому стані, контролювати працездатність комунікацій та виконувати необхідні ремонтні роботи може професійна керуюча компанія. Але в цьому випадку потрібно піти на додаткові витрати. І все ж таки зміст власної квартири в середньому обходиться туристу дешевше, ніж оренда номера у висококласному готелі.

Інфраструктура і розваги

Найбільшою популярністю у туристів, які віддають перевагу відпочинку в Болгарії, користуються пляжі, мінеральні джерела та бальнеологічні курорти. Однак ця країна може запропонувати своїм гостям широкий спектр розваг на будь-який смак.

  1. Відвідування національних парків (рибалка та полювання).
  2. Огляд визначних пам'яток на орендованому автомобілі.
  3. Атракціони для дітей.
  4. Гірськолижні курорти.
  5. Відвідування ресторанів тощо.

Сучасні житлові комплекси від забудовника мають розвинену інфраструктуру. Як правило, вони мають у своєму розпорядженні все, що потрібно для комфортного відпочинку та проживання. На території можуть розміщуватись магазини різної спрямованості, спортивні комплекси, басейни та паркові зони.

Оздоровчий туризм

Болгарія відрізняється великою кількістю зелених насаджень, чудовою екологією та м'яким кліматом. Перебування на курортах цієї республіки піде на користь людям, які страждають на астму, а також усім, хто бажає поправити здоров'я. За наявності бажання нерухомість, придбану в цій країні, можна перетворити на джерело пасивного доходу - здавати квартиру в оренду туристам.

Розмір орендної ставки залежить від багатьох параметрів. Насамперед необхідно брати до уваги метраж житлоплощі, а також віддаленість об'єкту від моря та від популярних курортів. Також має значення стан нерухомості та наявність усіх необхідних комунікацій. І, нарешті, туристи беруть до уваги планування та рівень розвитку інфраструктури. Найбільш вигідними в економічному плані вважаються багатоквартирні житлові комплекси.

Автор: Олександр Бєлов