23-09-2011

Зростає попит на комерційну нерухомість Німеччини

Франкфурт

Активність вкладників на німецькому ринку комерційної нерухомості залишається досить високою. Обсяг продажів за перші два квартали 2011 року досяг 11,1 мільярда євро. Цей показник на 28% більший, ніж за подібний відрізок 2010 року. На частку іноземних покупців нерухомості припало 4,2 мільярда євро.

Максимальним на даний момент попит мають площі для торгівлі: у перші шість місяців 2011 року на даний сектор припало 56% всіх інвестицій. У першому кварталі 2011 року американська інвестиційна фірма Cerberus підписала одну з найбільших угод на німецькому ринку комерційної нерухомості за 4 роки: ця компанія купила у Metro ag портфоліо із 45 об'єктів загальною ціною 1 мільярдів євро.

Відсоток вкладень в офісну нерухомість всього-на-всього склав 24%, незважаючи на те, що на ринку були укладені кілька великих договорів, наприклад, реалізація споруди Occident у Франкфурті за 75 млн євро. У цьому ж місті було проведено більш істотну угоду на готельному ринку: норвезький вкладник придбав готель Radisson Blu за 100 млн євро.

Німецька економіка швидко розвивається, кількість безробітних дещо спаде, а заробітна плата зростає, тому місцевий інвестиційний ринок заслужено вважається одним з найважливіших.

Беручи до уваги заплановані на II півріччя 2011 року серйозні угоди, фахівці CBRE пророкують, що протягом усього року в

За матеріалами tranio.ru.