07-05-2014

Нерухомість від забудовника: переваги та недоліки

будівництво будинку

Сучасний одеський ринок нерухомості має величезну кількість пропозицій. Окремо можна розглянути варіант придбання квартири від забудовника коли нерухомість купується ще на стадії будівництва. Скориставшись у такий спосіб, на придбанні житла можна серйозно заощадити. Придбання нерухомості від забудовника має кілька переваг та недоліків, які розглянемо нижче.

Переваги

При покупці житла від забудовника в новобудовах, ви спочатку у виграшному становищі порівняно з покупкою квартири в заселеному будинку. Адже більшість новобудов навіть у найдешевших варіантах — сучасне, комфортне житло, що крокує в ногу з часом, побудоване за новими стандартами планування приміщень, комунікацій, опалення, каналізації тощо. Купивши таке житло, ви матимете інновації, недоступні у старих будинках, яким часто не один десяток років. Якщо договір на житло укладено досить рано, то ви можете спланувати власну квартиру.

Для сімей, які купують нерухомість у новобудовах, така покупка — гарантована можливість отримати благополучних, нормальних сусідів приблизно схожої соціальної групи та віку, що дуже важливо для встановлення мирних, добрих стосунків та спокійного спільного проживання.

При будівництві нових будинків, як правило, планується зручне та близьке територіальне розміщення щодо важливих об'єктів – магазинів, шкіл, дитячих садків, лікарень, зупинок громадського транспорту. Нерідко поряд із групою новобудов обладнають невеликі парки, сквери, дитячі майданчики.

Купівля квартири на ранній стадії будівництва – гарна можливість економії коштів. Тільки на стадії будівництва економія при придбанні такого житла складе 10-20%. У міру готовності житлоплощі до заселення вигода від угоди стає ще вищою.

Купуючи тільки збудоване житло, ви гарантовано стаєте першим власником, що виключає юридичні проблеми, які можуть виникнути у тих, хто купив квартиру після кількох господарів.

Недоліки

Купуючи ще повністю не побудоване житло і вкладаючи в це гроші, ви ризикуєте зіткнутися з обманом з боку фірми або аферистів, які є фірмою.

При оформленні договорів на нове житло може відбуватися махінація з документами, де може вказуватись поправка на суттєву зміну ціни на квартиру після побудови. Важливим моментом є ретельна перевірка всіх документів. При виборі фірми, якій ви плануєте довіритись, важливо знати тривалість роботи компанії на ринку, ступінь авторитетності та надійності.

Підсумовуючи, можна сказати, що придбання нерухомості від забудовника — гарне рішення і за правильного ретельного підходу це вигідна в усіх відношеннях угода.

Автор: Олександр Бєлов