21-12-2012

Не потрапите в болото, купуючи ділянку за містом!

болото

Нерухомість буває різною. Як бувають і різними люди, у них бувають різні уподобання, а на ці різні уподобання, як правило, є і різна пропозиція. Отак і з нерухомістю. Хтось хоче жити у теплій квартирі у центрі місті, хтось хоче, але не може «подолати» центр, купує квартиру подалі, дешевше. А хтось взагалі не хоче купувати нерухомість на території міста (або вже купив). Ось для таких людей діють особливі пропозиції. Так само, як і на квартири, на будинки та ділянки за містом постійно промелькують рекламні оголошення.

Будинки та ділянки продають всюди: як неподалік міста, так і в зовсім віддалених місцях. Якщо неподалік міста покупці ще не лінуються з'їздити, подивитись, то ділянки подалі нерідко купують просто за оголошенням в газеті або через інтернет. Ось із такими оголошеннями потрібно бути вкрай обережним.

Звичайно, не всі шахраї і, може, продають ту віддалену ділянку, бо поїхали далеко від неї і не мають змоги щось робити на ній. Але дуже часто трапляються й такі, хто продає саме «некондицію».

Більшість громадян, які переглядають подібні оголошення, швидше за все, хочуть вкласти кудись свої гроші. Грошей небагато, на близькі ділянки не вистачить, а от подалі можна придбати. Ось купує він таку ділянку. Зустрічається з продавцем, укладають договір купівлі-продажу і розходяться миром. Ось так у січні. Покупець думає: ділянка розміщена, я на неї документи бачив, чого її дивитися? Настане літо, приїду, вирішу, що там можна збудувати – посадити. Приїжджає наприкінці весни, а там дрімучий ліс. Або ще гірше: болото. Ліс хоч вирубати можна, його ж і на будівництво вжити. А що з болотом робити? Осушувати невелику ділянку в болоті?

Та ще випадок був. Купив людина теж ділянку під будівництво. На краю селища. Приїхав, подивився – все гаразд. Купив. Почав будуватися, звісно. Справа була влітку. Залив фундамент, поставив стіни, навіть дах покрити встиг. Настала зима, будівництво зупинилося. Навесні, як водиться, сніг розтанув, вода скрізь стоїть. Ну, стоїть і стоїть. До літа висохне. Тільки не висохла вод ні до літа, ні навіть до осені. Того літа, коли він ділянку купував, спека стояла і посуха. А наступного року звичайний стався. Тобто то дощі, то тепло. Так і стоїть той будиночок недобудований.

Так що, громадяни, будьте пильні за подібних угод!

Автор: Олександр Бєлов