04-09-2013

Як вибрати ділянку для будівництва?

будівництво на ділянці

Крім розташування ділянки розрізняються за розмірами і формами. Вони можуть бути як великі, і маленькі. Якщо ділянка має значні розміри, то це дозволить вам обладнати її всілякими об'єктами. Якщо ви є гравцем у гольф або любите теніс, то у вас буде можливість для організації власного ігрового поля.

Також деякі ділянки, навпаки, мають невелику площу. Це обмежить вас у ваших грандіозних планах. Якщо ви просто плануєте збудувати на ньому будинок і деякі необхідні господарські будівлі, то площа для вас не така велика проблема. На цій ділянці цілком можна розмістити будинок для середньої родини. Якщо потрібно збільшити площу будинку, завжди можна надбудувати ще один поверх.

Крім площі ділянки можуть мати різну геометричну форму, наприклад: прямокутні або квадратні ділянки. Квадратні ділянки зручні тим, що ви можете підібрати будь-який проект будинку та додаткових споруд. Їхнє розташування на ділянці не створить зайвих проблем.

І навпаки, є витягнуті прямокутні ділянки, для планування на ньому будь-яких будівель потрібно враховувати всі особливості розташування. До зведення кожного об'єкта на такій ділянці потрібно підходити більш серйозно та продумано. Можливо, буде потрібна допомога фахівців компанії, яка надає геодезичні та землевпорядні роботи, що відрізняються високою оперативністю та якістю.

Якщо обрана вами ділянка кутова, то вам певною мірою пощастило в тому плані, що, з одного боку, немає сусідів. І є можливість перенести вхідні ворота на інший бік. Але така ділянка має й низку недоліків. Ваш будинок виявиться практично на перехресті, а якщо ви спираєтеся на правила фен-шуй, цей момент має не зовсім хороше значення.

Серед величезного вибору різних ділянок можна вибрати будь-яку, яка відповідає вашим вимогам. Все залежить від ваших фінансових можливостей та від проекту того будинку, який ви хочете втілити у реальність.

Хочу будинок з картинки: як бути?

При виборі проекту вдома багато хто починає переглядати журнали. Глянцеві журнали рясніють зображенням різноманітних будинків. І ось, один із них вам сподобався. Як же збудувати такий будинок, який вам сподобався?

Знімок у журналі – це правильно підібрана композиція, яку робить фотограф. Це фантазія, яку хочеться втілити у життя. Але як це зробити?

Економ-проект фантастичного будинку

Якщо ви не маєте великих коштів, щоб зробити як на картинці, то можете сподіватися на те, що коли-небудь ви його побудуєте. Тільки приготуйтеся, що все доведеться робити своїми руками. А це потребує певних знань та постійного вдосконалення. Також є необхідність постійного контролю над робітниками, які займаються будівництвом будинку. Щоб відповідати картинці, потрібно буде опрацювати ландшафтний дизайн.

Будинок-фантазія для середнього класу

Відмінність його від економ-проекту в тому, що можна собі дозволити більше, але надмірно не шикувати. Ви можете дозволити собі у виборі будівельного матеріалу. І якщо планується збільшити площу будинку, то площа для оздоблення збільшиться автоматично. Отже, і збільшаться витрати на оздоблення. Для створення ландшафтного дизайну можна найняти спеціаліста.

Автор: Олександр Бєлов