17-01-2013

Названі міста з найдешевшою орендою квартир

Чернівці

Як повідомляє ЛігаБізнесІнформ, аналітики найбільшого порталу безкоштовних оголошень Slando проаналізували рівень цін на оренду нерухомості в Україні. Найбільш доступні ціни на оренду квартир пропонують власники нерухомості, розташованої в обласних центрах Західної України, таких як Чернівці, Хмельницький та Чернігів. Так, наприклад, у Чернівцях, Тернополі, Чернігові чи Хмельницькому місячна вартість оренди гостинки не перевищує 1200 грн. Такі ж ціни й у Херсоні.

Незважаючи на те, що, залежно від регіону, існують деякі відмінності в цінах, середня вартість оренди квартир в Україні сьогодні така:

  • 1620 грн. за однокімнатну квартиру;
  • 2663 грн. за двокімнатну квартиру;
  • 2818 грн. за трикімнатну квартиру;
  • 5200 грн. за чотирикімнатну квартиру.

Найвищі ціни на оренду нерухомості було зафіксовано у Києві. Як правило, за оренду столичної квартири доводиться сплатити суму, яка у 2,5 раза перевищує середню вартість в Україні. Так, наприклад, оренда гостинки у Києві коштує близько 4000 грн. в місяць. За двокімнатну квартиру доведеться заплатити 6200 грн., за трикімнатну квартиру – 8600 грн., оренда чотирикімнатних апартаментів коштуватиме близько 13500 грн. за місяць.

Незважаючи на те, що ціни на оренду житла в Донецьку та Одесі значно нижчі за столичні, вони також суттєво перевищують середню вартість по Україні. Наприклад, за однокімнатну квартиру у Донецьку потрібно буде сплатити 2510 грн. на місяць, в Одесі – 2600 грн. щомісяця. Що стосується Криму, то в зимовий період ціни на оренду нерухомості в цьому регіоні приблизно рівні середньої вартості по Україні. Наприклад, оренда гостинки у Сімферополі коштуватиме 2040 грн., а у Севастополі – 1540 грн. за місяць.

Підготував: Олександр Бєлов