05-11-2012

На одного жителя України припадає лише близько 23 кв. м. житлоплощі

житлові будинки

Менше 23 квадратів на людину припадає лише в Румунії, що стосується українських жителів, то їм необхідні масштабніші площі. Такий висновок зробили після порівняння із країнами Європи. Про це розповів Андрій Гусельніков, співробітник ВГО «Ліга експертів України».

Гусельников повідомив, що мають менші квадрати лише жителі Румунії. У цій країні на людину припадає трохи більше 22 кв. м. У Польщі на громадянина – не більше ніж 24 кв. м. А от щодо Люксембургу, то в цій місцевості люди є користувачами майже 67 квадратними метрами.

За словами експертів, якщо приїжджим гостям необхідно зняти апартаменти на території України, то найвища вартість спостерігається у Києві.

Найдешевша орендна житлова площа розташовується в районі під назвою Деснянський. Двокімнатна квартира обійдеться вам приблизно 3904 гривень. Якщо зробити невелике порівняння з містом Львовом, то в цій місцевості заощадити на вартості квартир можна буде у Залізничному районі, тут двокімнатна коштуватиме в середньому 2 000 гривень.

Олег Білевський, будучи старшим консультантом у відділі соцполітики в інституті стратегічних досліджень, зазначив, що близько 42% жителів України проживають на площах, які є меншими за нормативні показники, передбачені Житловим законодавством. Таким чином, 42% людей мешкають на площах не більше 13,65 кв. м. на людину.

Іпотечна державна установа вирішила активувати програму оренді житла з правом поступового взяття у власність (з правом викупу) під 3% річних. Ця програма вже була погоджена у міністерствах. Поряд із новиною, хочеться зазначити, що в Україні хліб все ж таки подорожчає.

За матеріалами Domik.net.