11-01-2010

Україна посіла 68-е місце у світі за рівнем якості життя

рівень якості життя

Україна посідає 68-е місце у світі за рівнем якості життя. Такими є результати дослідження, яке щорічно оприлюднить журнал International Living.

При складанні рейтингу країни враховуються такі фактори, як вартість товарів та послуг, екологія, інфраструктура, безпека, охорона здоров'я, рівень культури, економічні показники, свобода слова, а також кліматичні умови тощо.

Максимальний бал за кожним критерієм - 100. Україна набрала 62 зі 100 можливих балів, випередивши інші країни пострадянського простору за винятком прибалтійських республік і Молдови. За нею йдуть Грузія та Вірменія (56 балів), і лише потім йдуть Білорусь та Росія — кожна набрала по 54 бали. У сфері культури Україна отримала від упорядників рейтингу 61 бал, у сфері економіки – лише 42 бали, у сфері свободи слова –75 балів із 100 можливих.

Водночас у сфері розвитку інфраструктури Україна отримала 60 балів, у сфері безпеки – 71, кліматичні умови оцінили у 78 балів. Кращою ж країною для проживання вп'яте поспіль визнали Францію. До першої десятки також увійшли Австралія, Швейцарія, Німеччина, Нова Зеландія, Люксембург, США, Бельгія, Канада та Італія.

Експерти зазначають, що незважаючи на «втомливу бюрократію та високі податки», у житті французів набагато більше плюсів, ніж мінусів. Вони насолоджуються відпочинком на пляжах Рів'єри, лижних курортах Альпах. У їхній країні найкраща система охорони здоров'я, вони мають двогодинну перерву на обід для того, щоб вгамувати голод у недорогих ресторанах. І, нарешті, у них найкраще у світі вино.

Найгіршими країнами для життя визнано Судан, Ємен та Сомалі.

Джерело: dengi-info.com