06-04-2010

Стара Одеса відобразиться у острівній «Візантії»

стіна героїв Одеси

Унікальний за задумом та масштабами проект збирається втілити в життя одеську владу — звести поруч із містом рукотворний острів, на якому розміститься історична частина Південної Пальміри з вулицями-каналами.

"Візантія", а саме таку назву одержала дана концепція, буде пов'язана з "великою землею" трьома мостами і на її території нададуть місце під будівництво готелів та житлових апартаментів. Крім того, на кшталт Лас-Вегаса тут облаштують казино (мабуть, щоб довершити подібність до американського "палового" міста). Як вдалося з'ясувати газеті "Сегодня", вулиці, яким судилося обзавестися водними аналогами (досить широкими для курсування невеликих яхт) — Грецька, Дерибасівська, Катерининська, Пушкінська та Рішельєвська. Як не складно здогадатися, острів отримає переважно рекреаційне призначення.

Розробку проекту "Візантія" веде архітектурна майстерня Володимира Мещерякова, і зараз він уже увійшов у містобудівну концепцію розвитку Одеси. У тому випадку, якщо не буде затримок із підготовкою документації та пошуком інвесторів, будівництво першої черги острова (площею 40 гектарів) може розпочатися наступного року. За приблизними підрахунками ініціаторів острівного проекту вартість його втілення обчислюється в 1,5-2 млрд доларів.

Джерело: est.ua