02-04-2014

Чи можна встановити натяжну стелю в малогабаритній квартирі?

тканинні натяжні стелі Clipso

У власників житла, побудованого і революції або за Сталіна, ніколи не було особливих проблем з вирівнюванням стельової поверхні. Хоча, відверто кажучи, в деяких будинках стелі заввишки 3,5 метри і більше доставляли масу незручностей малярам-штукатурам, обклеювачам шпалер, монтажникам підвісних конструкцій. Їхня праця в таких приміщеннях зазвичай коштує дещо дорожче, ніж у звичних для більшості населення квартирах.

Звичайна квартира хрущовської, брежнєвської і як не дивно, сучасної будівлі має стелю в межах 2,5-2,7 метра. У минулому столітті не могло бути й мови про встановлення популярної на той час гіпсокартонної підвісної системи. Втратити не менше 15 сантиметрів висоти приміщення заради навіть абсолютно рівної стелі вирішиться не кожен.

Для того щоб привести стелю у відносно пристойний вигляд, мешканці малогабаритних квартир мали два способи. За допомогою шпалер можна створити гарну ілюзію рівної поверхні. Сучасні шпалери з вініловим покриттям для таких проектів цілком підходять. Для традиційного вирішення питання будівельники можуть запропонувати сучасні полімерні шпаклівки та дуже якісну фарбу. Що ж, це теж вихід, якби на початку століття в Росії не з'явилася французька технологія встановлення натяжних стель, яка негайно залишила всі попередні технології в минулому.

Переваги натяжних стель

  • Можна встановлювати в будь-якому приміщенні будь-яку натяжну конструкцію. З натяжної тканини або вінілової плівки російські компанії виробляють і прості класичні та складні багаторівневі натяжні стелі.http://mossiling.ru/).

  • Кожен рівень конструкції забирає від висоти стелі приблизно 5 сантиметрів. Звичайно ж, між рівнями можна робити будь-яку відстань, яку захоче замовник. У цих умовах навіть у «хрущовці», висотою всього 2,5 метри, ці 5 см не створять жодних проблем. Більше того, якщо як натяжний матеріал застосувати вінілову плівку металік або з глянцевим покриттям, то кімната візуально стане значно вищою і просторішою. У таких випадках дуже важливо порадитися з фахівцем, який, маючи великий досвід, порадить якого виду світильник краще підійде для конкретного приміщення.

  • Монтажники в процесі своєї роботи не створять незручності для мешканців квартири. Не дивуйтеся, що ви побачите їх двічі – перший раз, коли вони прийдуть до Вас і, зайшовши в приміщення, зачинять за собою двері. Через дві-три години представник компанії-установника звітує перед Вами про виконану роботу, залишить акт прийому-передачі, сертифікати якості та відповідності, гарантію на 10-12 років.

До прибуття монтажної бригади може знадобитися перемістити меблі від стін для того, щоб майстрам було де поставити драбину.

  • Натяжна стеля прослужить у Вашому приміщенні щонайменше півстоліття. Можливо, і значно більше. Синтетична тканина та полівінілхлоридна плівка – матеріали не схильні до старіння, розкладаються століттями. Таким чином, сучасна натяжна стеля може теоретично пережити будинок, в якому він встановлений.

Найцікавіше питання – а скільки коштує така чудова конструкція? На сайті московської фабрики Мос Сілінг ви можете не тільки подивитися, як виглядають натяжні стелі, виготовлені з вінілової плівки та тканини, але й здивуватися цінами на продукцію підприємства. Переконавшись, що ви знайшли саме те, що шукали, сміливо запрошуйте замірника компанії.

Підготував: Олександр Бєлов