11-09-2013

Чи можна купити будинок у Криму та заощадити?

Будинок у Криму

Число громадян, які звертаються до агенції нерухомості з метою придбати житло у Криму, постійно зростає. Зазвичай, таких людей цікавлять ті об'єкти, що розташовані в прибережній зоні. Треба сказати, що ціни не надто доступні, тому лише покупці, які мають досить високий рівень доходу, можуть розраховувати на придбання такого будинку чи квартири. Є й не надто дорогі об'єкти, хоча знайти їх дуже складно – рівень їхньої популярності дуже високий, а отже, допоможуть лише ті агентства, чиї послуги по-справжньому заслуговують на довіру. Як кажуть фахівці, найдешевше обійдуться ті об'єкти нерухомості, що розташовуються на Західному та Східному узбережжі, а ось вартість будинків та квартир на ПБК навпаки, дуже велика. Іноді ціни на будинки розташовані дуже сильно.

Як придбати будинок у Криму на вигідних умовах? Насамперед слід звернути увагу на елінги. Вони є звичайними гаражами для човнів, що розташовані на березі моря. Однак фахівці легко переобладнають таку конструкцію у зручне місце для проживання. Елінги в наші дні активно будуються практично повсюдно, вони об'єднуються у кооперативи та товариства. Є елітні варіанти - їх можна побачити вздовж берегів і впізнати за чудовим зовнішнім виглядом. Бувають і скромніші, які залишилися ще з часів СРСР. Такі елінги коштують недорого, що особливо яскраво виділяється на тлі цін на всю іншу нерухомість в Криму. Елінги нової споруди коштують дорожче, але і серед них можна знайти варіанти дешевші, але вони будуть площею менше.

Купити будинок на березі Криму можна, а ось зробити це дуже важко. Зазвичай недорогі квартири мають дуже обмежену житлоплощу приблизно в 24 квадратні метри. Такі квартири-студії становлять особливий інтерес для тих, хто хоче оселитися тут, заощадивши. Планування максимально спрощене – наприклад, кухня та кімната об'єднані, між ними відсутні будь-які перегородки. Санвузол виділений в окреме приміщення, яке, втім, невелике за розмірами. Є ще більш дешевий варіант – кімната у комунальній квартирі. Треба сказати, що на ПБК такі будинки історично не будували, проте вони з'явилися після того, як сім'ї здійснювали розподіл майна. Через суд квартира визнавалася комунальною, і тепер купувати кімнати в подібних будинках може практично будь-хто, коштують вони дуже дешево.

Автор: Олександр Бєлов