30-07-2012

Світові ставки на оренду офісів зросли на 3,6%

офісні будівлі

Компанія CBRE провела дослідження по всьому світу ставок оренди на преміум офіси у 133 містах. Найвища орендна ставка на офісні приміщення в 19 містах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, в 19 містах з Африки, Близького Сходу, Європи, і в 12 містах з Північної та Південної Америки.

Азіатсько-Тихоокеанський регіон продовжує показувати зростання на ринку оренди офісної нерухомості. Центральний Діловий район Гонконгу був визнаний найдорожчим містом за ставками оренди на офісну нерухомість у світі. При цьому шість найдорожчих ринків із десяти знаходяться в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Про це свідчать результати нового дослідження ставок оренди офісної нерухомості, проведеного CBRE.

Центральний Діловий район Гонконгу, де річна вартість оренди нерухомості становить $248,83 за квадратний фут, лідирує у списку найдорожчих ринків, випереджаючи лондонський Вест-Енд, де середня вартість складає $220,15/кв. фут. Третє місце посідає Токіо, за яким йдуть район Пекіна Цзянгуомен (Центральний Діловий район) та Москва.

Зростання ставок оренди в середньому по світу склало 3,6%, найвище зростання показало Азіатсько-Тихоокеанський регіон - 7,8%, на території Північної та Південної Америки цей показник склав 5%, у регіоні Європа, Близький Схід та Африка - 0,4, 80%. У 24 містах вартість оренди зросла, на 29 – знизилася і на залишилися без змін.

Крім лондонського району Вест-Енд, що посідає друге місце в рейтингу найдорожчих ринків світу, до інших ринків цього регіону відносяться Москва (річна вартість оренди становить $171,53/кв. фут), Париж ($123,82/кв. фут) та Женева ($99,18/кв. фут).

Джерело новини ЛIГАБiзнесIнформ.