22-09-2012

Міністерство економічного розвитку України рекомендує професійно готувати майбутніх ріелторів

підготовка ріелторів

Мінекономрозвитку та торгівлі підготувало законопроект, який ясно передбачає якісну підготовку професіоналів-ріелторів, за якими згодом буде встановлено державний нагляд.

Виходячи з проекту, можна відзначити, що діяльність рієлтора може займатися будь-який громадянин України, який раніше не був судимий. Пріоритетом буде його вища освіта, при цьому він обов'язково має володіти українською мовою. Громадянину необхідно пройти обов'язкову підготовку, щоб здійснювати послуги рієлтора, потім необхідно пройти стажування, отримати позитивний відгук, а потім скласти іспит на кваліфікацію. Після всіх етапів майбутній ріелтор отримає свідоцтво, яке дасть йому право на ведення відповідної діяльності.

Хочеться також зазначити, що згідно із законом, ріелтор «випускник», який працює у певній компанії, не зможе, і не матиме права самостійно здійснювати підприємницьку діяльність. Якщо таке порушення буде побачено, рієлтора позбавлятимуть кваліфікаційних документів.

Якщо вам цікава діяльність рієлтора, ви можете зайти на форум про нерухомість, рієлтори та іпотеку та прочитати всю необхідну інформацію.

Усі навчання майбутніх фахівців відбуватимуться в освітніх закладах, які підписуватимуть договори з органами влади, які відповідають за економічний розвиток країни. Заклади здійснюватимуть підготовку майбутніх спеціалістів за певною програмою, а також у цих закладах «випускник» зможе підвищити свою існуючу кваліфікацію.

За правилами проекту, ріелтор, який одержав ліцензію, зобов'язаний буде один раз на три роки проходити перепідготовку. За словами фахівців, це сприятиме покращенню якості роботи ріелторів.

Пройшовши перепідготовку, рієлтор також отримає документ, що засвідчує те, що він у певний час проходив навчання.

У рамках проекту буде створено Камбіном – орган консультування та наради з усіх питань щодо діяльності початківців та досвідчених ріелторів. Цей самий орган буде уповноважений регулювати ріелторів «випускників».

Усі ріелтори, які проходили навчання, будуть вписані до спеціалізованого реєстру, в якому відображатиметься вся необхідна інформація про ріелтора. Професійні послуги «випускниками» здійснюватимуть виключно на підставі існуючого договору.

Підготував: Олександр Бєлов