12-07-2013

Приватні ріелтори: чи варто довіряти проведення операції з нерухомістю?

ріелтор

Безумовно, приватні маклери, які працюють у сфері нерухомості, не можуть поскаржитися на нестачу клієнтів. Звичайно, приватні ріелтори становлять вагому конкуренцію порівняно значним компаніям, які займають певну нішу протягом свого існування на ринку нерухомості. Але коли у звичайних громадян постає питання кому все ж таки віддавати перевагу для вирішення житлового питання, очевидно, що для того, щоб правильно вибрати необхідно, володіти деякою інформацією, що дозволяє власне цей вибір зробити.

Чим відрізняється приватний маклер від серйозної ріелторської агенції

У більшості випадків, приватними ріелторами стають фахівці, які свого часу пропрацювали в тих самих великих агентствах, відповідно час не стоїть на місці і набуваючи колосального досвіду, практики та маючи багаж знань за плечима, багато хто з них виходить за кордони, воліючи розпочати власний бізнес у тому напрямку, в якому вони достовірно є фахівцями професійного рівня.

Приватний ріелтор суттєво виграє по відношенню до великого агентства в тому плані, що своїм клієнтам він завжди може надати можливість оплачувати послуги за прийнятними цінами – існує гнучка система тарифікації. Адже він не має потреби оплачувати оренду великих приміщень, вносити адміністративні внески та виплачувати зарплату величезному колективу. Логічно розмірковуючи, стає очевидним, що в індивідуального підприємця немає таких витрат, така суттєва економія дозволяє випереджати за рейтингом популярності солідні компанії.

Не варто думати, що якщо приватний маклер, то він не дає гарантій і непрофесійно проведе угоду, це помилка. Відштовхуючись від того, що здебільшого індивідуальними фахівцями стають не просто люди з «вулиці», а ті, хто справді розуміється на цій справі. Мають досвід, напрацьовану практику та широкий список клієнтів, та власні напрацьовані канали, то сумніви щодо гарантій не повинні затьмарювати звичайних громадян. До того ж варто враховувати, що в більшості випадків канали, що дозволяють перевірити юридичну чистоту квартири, практично ідентичні, як приватного маклера, так і агентства.

Як правило, великі агентства нерухомості запевняють, що мають закриту базу даних, і приватні маклери не мають до неї доступу. Безперечно, цей залізний аргумент дозволяє переманювати переважну більшість клієнтів. Але, це помилкова думка, оскільки жодних відмінних пропозицій агентства нерухомості не мають. Ринок нерухомості, ця єдина база даних і кожен отримує інформацію з загальнодоступних джерел.

Автор: Олександр Бєлов