30-03-2013

Літня оренда нерухомості біля моря - що, де, за скільки?

узбережжя Середземного моря

Вирушати влітку у відпустку на море у нас поки що традиція стала і незмінна. Щоправда, їхати з повністю готовим турпакетом жадають не всі – багато мандрівників самі займаються плануванням поїздки, тобто обирають місце, бронюють готель та квитки на літак, оформляють візу. До речі, про готель – знімати сьогодні можна не тільки номер у готелі, а й, наприклад, квартиру чи приватні апартаменти, що виходить набагато приємніше, зручніше, цікавіше та різноманітніше, дешевше (залежить від ваших пріоритетів). Чого вже приховувати – саме наявність дешевих авіаперевізників та орендних пропозицій зробило багато напрямків доступними для більшості туристів.

Сьогодні курортна приморська нерухомість: продаж і оренда однаковою мірою – є розвиненим сектором. Особливу популярність серед мандрівників мають такі країни як Італія, Франція, Туреччина, Чорногорія, Хорватія, Іспанія, Болгарія, Кіпр. Зверніть увагу, що пропозиції в цих регіонах представлені у всіх цінових сегментах, хоча до Франції та Італії часто з'їжджаються цінителі відпочинку люкс класу.

До місць елітного відпочинку в Італії відносять узбережжя регіону Тоскана з його розкрученими курортами - ціна оренди шикарних вілл тут починається від 15 тис. євро за тиждень. У середньому ціновому сегменті (1500-2000 євро на тиждень) є непогані варіанти на Сицилії, знову ж таки в Тоскані, на Лігурійській Рів'єрі. А тим, хто хоче відпочити в Італії дешевше, можна порадити вирушити на адріатичне узбережжя. 300-500 євро - і ви можете проживати у стандартних апартаментах без зайвих зручностей місяць. Недорого коштує сільськогосподарський регіон Калабрія, а пляжі тут чудові. У Франції політика ціноутворення орендного житла на приморському узбережжі приблизно така сама.

На морі нерухомість представлена ​​у різних країнах - яка існує різниця в даному класі житла? А річ у тому, що Італія та Франція традиційно вважаються елітними регіонами, де інфраструктура розвинена широко, в Єгипті та Туреччині туристи частіше зупиняються в готелях, у Чорногорії ринок орендного житла відносно новий та, відповідно, середньо розвинений, у Хорватії та Болгарії можна відпочити відносно недорого, а на чорноморському узбережжі відпочиваючим здаються взагалі всі типи будівель, включаючи ангари та часники (котеджі класу люкс, зрозуміло, теж присутні). І ще момент – якщо у вас обмежений відпускний бюджет, дивіться, скільки коштує не лише розміщення на вибраному курорті, але й розваги з харчуванням.

Автор: Олександр Бєлов