26-06-2013

Як взяти кредит за день?

кредит

Шалений ритм сьогоднішнього життя змушує постійно кудись поспішати, щось намагатися встигнути. Постійний поспіх часом позбавляє не лише сил, а й призводить до фінансових труднощів. Тому банки, також намагаючись не відстати від темпів сучасного життя, пропонують усім охочим можливість оформити кредит лише за день.

Для тих, хто опинився у складній фінансовій ситуації та відчуває гостру потребу у грошових коштах, оформлення кредиту готівкою без довідки про доходи в такі стислі терміни може стати чи не єдиним відповідним рішенням. Щоб взяти гроші за один день, замовнику не потрібно багато документів, достатньо мати при собі лише паспорт. Банк розглядає заявку та підписує всю необхідну документацію протягом години. Якщо банк схвалить, то клієнт може спокійно отримати у касі необхідну грошову суму. На перший погляд, така пропозиція дуже вигідна, але чи все так добре і просто насправді?

Розглянемо ситуацію щодо отримання коштів за один день з боку банку. Гроші такого роду – це досить ризиковано для будь-якого банку, адже за один день неможливо уточнити всю інформацію про замовника, перевірити його кредитну історію та дізнатися про рівень його доходу. У таких випадках банки і не витрачають час на те, щоби все це перевіряти, вони намагаються убезпечити себе іншими способами.

По-перше, такі «експрес-кредити»видаються сумами від 10 тисяч до 1 млн. рублів. Іноді сума «швидкого» може сягати і 3 млн. рублів, але такі випадки поодинокі. По-друге, процентна ставка може сягати 40% на рік, що є значною сумою. Але часто розмір відсотків залежить від банку та документів, які були надані позичальником. Якщо клієнт надав лише паспорт, то й відсотки кредиту будуть найбільшими. По-третє, зазвичай, не перевищують двох років.

Якщо ви все ж таки вирішили взяти кошти за один день, то варто врахувати такі нюанси, які зможуть значно спростити виплату:

  • якщо надати додатково довідку про доходи за останні 6 місяців роботи, процентна ставка може суттєво знизитись. Але в деяких випадках таку довідку можуть попросити надати із самого початку;
  • на розмір відсотків, строки та суму може суттєво вплинути наявність автомобіля чи квартири як заставне майно. Хоча банки часто занижують заставну вартість таких об'єктів із міркувань безпеки. Це дозволяє банку певною мірою знизити ризик втрат від невиплати.

У результаті отримати гроші за один день може практично будь-яка людина, але умови виплати такого кредиту бувають не завжди такі вже й вигідні. Тому брати такі кредити варто лише за дійсно термінової потреби у коштах.

Підготував: Олександр Бєлов