08-02-2013

Як правильно вибрати рієлтора?

ріелтор

До вибору агентства нерухомості варто підходити дуже відповідально. Житель середніх верств населення України, на жаль, не щодня стикається з продажем чи купівлею нерухомості. Подібні угоди коштують досить дорого, через що правильність оформленої документації є надзвичайно важливим нюансом.

Вибір правильного ріелтора, який допомагає вам тривалий час, з яким ви будете досить щільно спілкуватися, підбирати ідеальний варіант нерухомості для вас дуже важливий. Кінцевий вибір нерухомості – це перший етап успішної угоди. Отже, що потрібно зробити в першу чергу? Де знайти хорошого професіонала, який справді допоможе та не розчарує?

За статистикою, більшість у вирішенні цього питання звертаються за рекомендаціями до своїх знайомих чи родичів. Такий метод вибору рієлтора досить добрий, допомагає не помилитися і залишитися задоволеним результатом. Але найчастіше знайти таких знайомих, які нещодавно зверталися за послугами агентства нерухомості, не так просто. Варто пам'ятати, що фахівець, котрий так сподобався вашим друзям, саме вам може не підійти. Люди всі різні, потреби також у всіх різні, тому не буде 100% гарантії, що під час угоди не виникнуть проблеми чи непорозуміння з ріелтором.

Все ж таки, якщо у вас не знайшлося знайомих, які можуть порекомендувати гарне агентство заміської нерухомості, більшість продавців, покупців або орендарів нерухомості звертаються до Інтернету. Шукати відгуки про агентства нерухомості найкраще на спеціальних форумах. Також ви можете створити свою власну тему з конкретним проханням-питанням, яку агенцію краще вибрати або хто, якого ріелтора порадить. Але варто пам'ятати, що часто на форумі можуть з'явитися негативні відгуки, які оплачує конкурент. Якщо ви помітили неприємний відгук про якесь агентство на різних форумах, текст якого повторюється, швидше за все, цей «чорний піар» - результат витівок конкурентів.

Можна зайти на прямі сайти агенцій і отримати корисну інформацію звідти. При виборі ріелтора, зверніть увагу на наведені нижче відомості: по-перше, стаж роботи. Якщо обране вами агентство функціонує у сфері нерухомості понад десяток років – це, безумовно, знак якості. Таке агентство має достатній досвід і відмінну репутацію.

По-друге, кваліфікація працівників. Серйозні агентства звертають особливу увагу на рівень підготовки співробітників, постійно підвищуючи їхню кваліфікацію за допомогою різноманітних навчань, тренінгів та спеціалізованих курсів. Для того щоб зрозуміти, наскільки кваліфікований у своїй сфері ріелтор, слід навідатися до нього офіс. Дипломи та сертифікати, що прикрашають стіну, свідчать про рівень підготовки. Для економії часу найкраще скористатися послугами агенцій, які пропонують комплект послуг у повному обсязі.

І останнім важливим нюансом є вартість за надані послуги тієї чи іншої агенції нерухомості. Дуже низька вартість має не потішити, а навпаки, насторожити. Саме таким чином недобросовісні агенції залучають клієнтів.

Автор: Олександр Бєлов