30-03-2013

Як не помилитися з покупкою нерухомості за кордоном

Пхукет, Таїланд

Вкладення грошей у нерухомість завжди було вигідно, такий спосіб збільшення капіталу актуальний і в наш час. Все більше наших співвітчизників звертають увагу на держави західної Європи та курортні країни, тому що вкладення коштів у їхню нерухомість є найвигіднішими. Де купити апартаменти, щоб не тільки не бути в збитку, але і отримувати суттєвий прибуток?

У таких країнах, як Чехія та Німеччина, величезним попитом користується лише житло, що приносить прибуток, тобто те, що можна здавати у найм. Хоча є і значуще "але", якщо відняти всілякі податки, то навіть при повній заселеності об'єкта прибуток не перевищить 5%. Законодавство країн завжди насамперед захищає орендаря, а не орендодавця. Тому якщо укладено договір і орендар справно платить, то орендодавець немає права просити його звільнити житло чи підвищити орендну плату.

Ще однією цікавою для інвестування країною є Австрія. Тут будинки дуже дорогі, хоча можна придбати непогані апартаменти і за 100 000 євро або купити земельну ділянку під забудову, яка обійдеться в 1000 євро за сотку. Але таке помешкання підійде лише для особистого проживання чи відпочинку, брати в оренду його ніхто не буде. Для отримання прибутку знадобляться капіталовкладення понад 500 000 євро.

Якщо розглядати курортні країни, то найвигіднішою для вкладень є Греція. Тут варто купувати нерухомість, розташовану поблизу моря, тому що, заощадивши на житло і купивши його в незатребуваному районі, можна залишитися в збитку. Тому потрібно вибирати варіанти відповідні, як за місцем розташування, так і за ціною. Для визначення оптимального співвідношення пропозиції та попиту, найкраще проконсультуватися у фахівців, які знають все про нерухомість конкретної країни. У Греції надаються різні варіанти, це можуть бути розкішні вілли, будиночки біля моря чи квартири. Однокімнатну квартиру на первинному ринку можна придбати за 50 000 євро та більше, на вторинному ринку трапляються пропозиції від 30 000 євро.

Високим попитом та інвестиційною привабливістю відрізняється нерухомість у Таїланді. Стабільні зростання цін на нерухомість королівства забезпечить збільшення доходу із фінансових вкладень, якому сприяє стійке зростання економіки країни. При розумному підході до вкладення коштів чистий прибуток може становити 50%. Купивши Тайську нерухомість для відпочинку, ви зможете отримувати подвійний прибуток, здаючи її в оренду, коли вона не використовується вами.

Найпривабливішим і найрозвиненішим ринком нерухомості на всьому Близькому Сході є ОАЕ. Дубай манить до себе немов магніт не тільки туристів, а й інвесторів, які не проти вкласти свій капітал у нерухомість цієї країни. Рентний дохід тут дуже високий, тому довгострокова оренда дасть до 10%, а короткострокова – до 15% доходу за рік від загальної вартості житла.

Підготував: Олександр Бєлов