04-02-2013

Як почати свій бізнес?

стартап

Якщо у Вас є бажання жити в достатку, ні від кого не залежати, допомагати своїм близьким та рідним людям, свій бізнес - Це найбільш актуальний варіант. Але перш ніж розпочати свою справу, Ви повинні бути готові до того, що успіх може прийти не одразу. Доведеться добре попрацювати над собою.

Якщо Ви наполегливі, і все ж таки вирішили завести свою справу, не поспішайте бігти в податкову для оформлення паперів.

Отже, перше. Будь-який бізнес, чим би Ви не вирішили займатися, вимагатиме або грошових вкладень, або вкладення неоплачуваної праці. Завдання для початківців у бізнесі – дочекатися моменту, коли Ваша справа почне давати прибуток. Навіть якщо не виходитиме – не «опускайте руки».

Друге. Перш ніж визначитися, чим саме займатись – вивчіть попит на ту чи іншу продукцію у Вашому місті, районі. Вивчіть маркетинг ринку.

Третє. Ви визначилися із напрямом товарів (послуг). Вивчіть те, чим Ви панує займатися детально: що це таке? Не займайтеся тим, що нічого не розумієте.

Четверте. Не починайте дуже великої справи, якщо немає матеріального достатку. У крайньому разі – шукайте собі компаньйонів. Так буде легше. Якщо бажаєте зробити все самі, починайте з маленького бізнесу. Необхідну суму займіть у родичів або візьміть кредит. Бізнес – це ризик.

П'яте. Із товаром (послугами) визначились. Гроші взяли. Вивчіть законодавство. Вам ніхто не повинен заважати при починанні своєї справи. Почувайтеся як «риба у воді». Повірте, це додасть Вам сили та впевненості.

Шосте. Бізнес план. Приблизно прикиньте: чого, скільки необхідно купити, скільки витрат, скільки очікуваного прибутку. Має працювати схема: гроші-товар-гроші.

Це основні пункти, перш ніж Ви вирішите розпочати свій бізнес.

Чим би Ви не вирішили займатися, враховуйте, що Вам доведеться спілкуватися з людьми. Будьте комунікабельні, розмовляйте точно і грамотно. Робіть знижки, це любить споживач.

При починанні своєї справи приділіть велику увагу рекламі. Вона грає велику роль, але потребує фінансових вливань. Якщо займатимете (брати кредит) кошти, не втрачайте розтрат на рекламу. Це не те, на чому потрібно економити.

Ще одна важлива інформація. Візьміть за звичку вести звітність – не для податкових органів – а насамперед для себе. Ви повинні знати, в який сезон скільки витрачено. На початку свого шляху Ви повинні вміти відзвітувати за кожну копійку.

Завзятості, успіхів та відмінних результатів!

Автор: Олександр Бєлов