30-05-2013

Як швидко продати нерухомість?

продаж нерухомості

Де б не знаходилася ваша нерухомість у Луганську чи Одесі, її продаж здійснюється на кілька етапів: збір документів, реклама нерухомості, підготовка угоди, проведення угоди, реєстрація купівлі-продажу, завершення угоди. Перший етап – збір документів, який найкраще довірити спеціалістам. На сьогоднішній день існує багато державних організацій, які видають необхідні документи. Для здійснення купівлі-продажу певний документ може і не бути обов'язковим, але він потрібен для того, щоб ріелтор та покупець квартири були впевнені, що дана нерухомість "чиста". Відсутність цього документа може відсунути угоду на термін, або її розвалити. Тому відповідальний та професійний погляд на збір документів дуже важливий.

Після підготовки документів слід подбати про рекламу нерухомості. При продажі квартири чи дачі потрібно помістити інформацію у спеціальних газетах та інтернеті. Для різних видів нерухомості використовуються різні місця розміщення оголошень. Дуже корисно буде звернутися до ріелтора навіть у цьому етапі, оскільки не всі люди зможуть потрапити до спеціальних баз даних.

Далі йде підготовка угоди. Перед проведенням угоди слід обговорити багато деталей. Покупець і продавець не можуть просто домовитись у визначений день та провести угоду. Потрібно домовитись про способи розрахунку між сторонами. У випадку угоди за участю кількох об'єктів, потрібно все обговорювати з усіма особами, які беруть участь у правочині. Ще потрібно заздалегідь домовитись про отримання оплати. Існує багато нюансів, які слід з'ясувати до здійснення угоди. Бажана участь рієлтора на цьому етапі.

Купівля-продаж нерухомості на перший погляд, здається, дуже проста. Потрібно зібрати документи, скласти договір, підписати та зареєструвати його. Начебто все просто, але цей етап найскладніший і найважливіший в угоді. Для здійснення угоди збираються всі її учасники, а як і ріелтори, юристи та інші необхідні проведення угоди люди. Якщо попередньому етапі учасники угоди про все домовилися, і вони нічого не змінилося, то угода має пройти швидко. При невдалому проведенні цього етапу, наступного може бути.

Наступний етап – реєстрація купівлі-продажу. Договір має бути обов'язково зареєстрований державно. На завершення угоди всі її учасники мають подати документи для реєстрації. У процесі реєстрації можуть бути знайдені помилки у зібраних документах або запитано будь-які додаткові дані. Самостійно простим людям такі проблеми вирішувати складно, тож у такому разі можна звернутися до юриста. Ріелтор у такій ситуації також буде необхідний, оскільки він може швидше отримати обов'язкові документи або довідки.

Реєстрація не є останнім етапом. На завершення всі сторони договору мають отримати не лише документ про реєстрацію правочину, а й документ про здійснені розрахунки.

Таким чином, щоб продати нерухомість швидко, потрібно відповідально підійти до кожного етапу та не забувати про послуги рієлтора.

Автор: Олександр Бєлов