30-04-2013

Інвестиції в нерухомість Таїланду

Бангкок

Сьогодні економіка Таїланду стала швидкими темпами розвиватися та зростати. Внаслідок цього став підвищуватися добробут та загальний рівень життя в країні. Поступово стали доступні різні програми іпотечного будівництва та кредитування, і попит на високоякісне житло стрімко збільшувався.

Всі знають, що Таїланд є однією з найвідоміших країн для відпочинку в Азії. З усього світу туристи обирають цю країну, щоб відвідати різноманітні пам'ятки культури та численні пам'ятки. Славиться Таїланд своїми красивими краєвидами, різними куточками незайманою природою, гарними пляжами та теплим кліматом. Саме з цих причин більшість туристів, після перебування в цій чудовій країні, хочуть тут придбати нерухомість. Інтерес до Таїланду не згасає, тому тут постійно зростає та оновлюється ринок інвестицій у нерухомість.

Інвестиції в нерухомість Таїланду надають шикарну можливість для різних інвестицій, незважаючи на те, що він поки що перебуває в стадії зростання. Таїланд постійно пропонує нові можливості для інвестування – змінюються тренди, з'являються нові пропозиції та величезний вибір на будь-який смак.

Завжди добрим видом інвестиції було вкладення в нерухомість. Купівля будинку не тільки вкладення свого капіталу, але й безліч певних бонусів: адже приїжджаючи на відпочинок до Таїланду і маючи при цьому свою нерухомість, не доведеться займатися тривалою процедурою, пов'язаною з бронюванням номерів у готелях. У своєму будинку можна жити хоч цілий рік і планувати будь-які поїздки для відпочинку, так само це зручно для тих, хто має свій бізнес в Таїланді.

Своя нерухомість в Таїланді для іноземців це дуже великі можливості для бізнесу. Одним із найвідоміших трендів на сьогоднішній день є довгострокова оренда. При такому вигляді інвестування, можна легко заробити грошей на суборенді, здаючи свій будинок.

Однак, незважаючи на лояльне ставлення Таїландської держави до іноземних інвесторів, тут є свої «підводні камені»: приватні особи не мають права купувати землю! Іноземцям заборонено володіти землею, можна лише придбати квартиру у житловому комплексі, віллу чи будинок. Хоча будь-який закон можна обійти, але для цього вам доведеться ретельно вивчити тайське законодавство і звернутися до компетентних юристів.

Звичайно, такий підхід не дуже супроводжує хороший розвиток бізнесу в Таїланді. Однак для іноземних компаній існує низка певних послаблень, які все ж таки дозволяють іноземним інвесторам придбати землі, але тут головне мати фінанси і велике бажання. Але навіть у цьому випадку, за тайським законом, іноземні бізнесмени не зможуть мати більшу частину акцій – межу 49%, а основний пакет однозначно належатиме таїландцям.

Найпростіший спосіб заволодіти власністю у Таїланді – це придбати квартиру. За законом, іноземці мають право володіти нерухомістю на правах власності. Варто відзначити, що вартість вілли або будинку набагато вища за вартість квартири.

Але перед тим як придбати нерухомість в Таїланді, необхідно дуже ретельно вивчити ринок, ціни та райони Таїланду. Це можна зробити за допомогою кваліфікованого фахівця, за допомогою грамотного юриста можна провести правову консультацію з питань, що вас цікавлять. Це допоможе вам позбавитися проблем із законом і зайвих помилок, які вам можуть дорого обійтися. Приймати рішення треба вивчивши ретельно всі перераховані вище питання.

У будь-якому разі, кожному майбутньому інвестору знадобиться професійна допомога консалтингової компанії чи агентства нерухомості, які перевірять ситуацію на місцевому ринку та допоможуть вигідно вкласти ваші кошти у нерухомість.

Підготував: Олександр Бєлов