11-04-2013

Інвестиції у комерційну нерухомість зросли

будівлі

За результатами дослідження, проведеного компанії Jones Lang LaSalle, у першому кварталі 2013 року світовий обсяг інвестицій у комерційну нерухомість становив $94 млрд., що на 8% більше, ніж у першому кварталі 2011 року.

У компанії прогнозують, що за підсумками 2013 року обсяг інвестицій досягне $450-$500 млрд. з подальшим зростанням квартальних показників протягом року.

Зокрема, у першому кварталі 2013 р., у Північній та Південній Америці, у регіоні EMEA (Європі, на Близькому Сході та в Африці), а також в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні обсяги інвестицій у нерухомість збільшились на 7-8% порівняно з Минулого року. У Північній та Південній Америці це було зумовлено зростанням обсягів інвестицій на двох найбільших ринках – США та Канади (на 20% та 6% відповідно).

В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, що продемонстрував зростання на 8%, вирішальними факторами зростання стали збільшення обсягу інвестицій у Японії на 30% порівняно з минулим роком та підвищення інвестиційної активності у Сінгапурі та Гонконзі.

Три найбільші ринки Європи — Великобританія, Франція та Німеччина — зробили значний внесок у зростання обсягів транзакцій. У Німеччині зафіксовано підвищення обсягу інвестицій на 40%, порівняно з минулим роком. В результаті показник у середньому по регіону зріс на 8% у доларах та на 6% у євро.

У звіті "Світові потоки капіталів" (Global Capital Flows) розглядаються готельна, офісна, складська та торгова нерухомість.

За матеріалами minfin.com.ua.