09-04-2013

Оренда житла: як вибрати квартиру?

квартира

Вибір нерухомості, а тим більше його покупка і навіть просто оренда є досить унікальною подією. Сам процес вибору кардинально змінює все життя. З моменту прийняття рішення про оренді житла до здійснення угоди, стрес стає стандартним стандартним станом. Ця обставина виникає через те, що людина сама не до кінця розуміє, що вона хоче. Розглянемо кілька порад, які допоможуть визначитися із вибором квартири.

Коли людина вирішується орендувати квартиру, то в неї вже виникає образ ідеальної квартири. Ця обставина особливо характерна для жінок. У їхніх квартирах вже всюди стоять вази та квіточки на підвіконнях. Коли ж ви приходите в чужу квартиру, ви цього нічого не бачите і вирушаєте далі шукати ту саму. Коли ви вибираєте квартиру, необхідно забути про ідеальну квартиру. Ви вибираєте лише стіни. Необхідно визначитися, чи зручно вам у ньому, чи можна буде виконати перепланування, куди можна поставити меблі. А квіти та вази ви обов'язково поставите, але потім.

Звернути увагу слід і на той факт, що перше враження не завжди є вірним. Багато людей вкотре ступивши на поріг, одразу йдуть. Може збентежити як гучний гавкіт собаки чи розмову господарів, не варто піддаватися раптовим емоціям. Якщо ви прийшли, слід оглянути квартиру від початку до кінця. Адже в результаті це може виявитися найкращим варіантом, який буде запропоновано. Якщо квартира, що не дуже сподобалася, вам згадується дня два, то слід сходити в неї ще раз.

Оглянути квартиру краще вдень, тому що ввечері багато недоліків фарбуються штучним освітленням. Вдень можна визначити світлопроникність приміщення, тобто ви будете жити з сонечком або тримати постійно включене штучне світло. Можна краще розглянути стан опалювальної системи, стель та стін. В даному випадку, навіть якщо вам сподобалася квартира, потрібно оцінити передбачувані витрати на ремонт.

Уявіть на хвилинку, що ви тут живете. Огляньтеся, якщо тут паркування, як далеко знаходиться громадський транспорт та магазини. Не варто спеціально шукати недоліки, просто оцініть ситуацію. Якщо у вас є собака, то чи існує місце для вигулювання навколо будинку і чи взагалі згодні господарі на те, що в їхній квартирі житиме собака.

Дізнайтеся чому люди здають квартиру в оренду, на скільки вони її здають, з меблями вона залишиться чи ні.

Дані рекомендації допоможуть вибрати ідеальну квартиру спокійно і без зайвого стресу.

Підготував: Олександр Бєлов