28-08-2012

Оренда подобової нерухомості стала дешевшою у кілька разів після чемпіонату Євро-2012

вітальня

Ціна оренди на подобове житло у Харкові в серпні знизилася у кілька разів у порівнянні з першим літнім місяцем. Ці дані повідомила Світлана Якімова – керівник агенції нерухомості на території Харкова.

Як стало відомо з її слів, зниження цін спостерігалося вже одразу після завершення чемпіонату з футболу Євро-2012. Таким чином, орендувати однокімнатну квартиру у червні можна було за 560 грн. (Середня орендна ціна), на початку серпня ж, аналогічну квартиру можна було зняти приблизно за 210 грн. Досі ціни продовжують знижуватися, і на сьогоднішній день квартиру на добу можна орендувати в середньому за 185 грн. Ціни на трикімнатні та двокімнатні квартири також знизилися за літній період. Таким чином, «двушки» із 730 грн. впали до 210 грн., а «троячки» з 1050 до 320 гр. Сьогодні експерти на ринку житла спостерігають деяке затишшя.

За словами Світлани Якимової, до початку футбольного чемпіонату однокімнатне житло можна було зняти навіть за 200 грн., апартаменти двокімнатні – за 250, а трикімнатну квартиру в середньому за 350. Тобто, за словами керівника харківського агентства нерухомості, видно, що ціни на оренду виходили на травневий рівень цього року.

Хочеться відзначити, що найбільш привабливі квартири на добу з хорошим євроремонтом, з цікавим та унікальним інтер'єром. Найбільшим попитом користуються апартаменти в центрі Харкова, а також у різних районах із досить добре розвиненою інфраструктурою та гарним транспортним розташуванням.

Експерти також зазначили, що ціни так стрімко знижуватись можуть через закінчення літнього сезону, адже під кінець літа попит на подобове житло зменшується, як і, власне, ціни.

Джерело realty.obozrevatel.com.