27-09-2013

Оренда нерухомості через агентство

Оренда через агентство

Все більшою популярністю, не лише серед іноземців, а й серед росіян, користуються елітні квартири. Проживання в апартаментах бізнес-класу є комфортним і підкреслює статус. Багато хто з тих, хто хоче жити в престижному районі, воліє орендувати власність. Перед ними, а також перед тими, хто вже володіє елітною власністю, і хоче здати її в оренду, постає питання: зробити все самому, чи звернутися до спеціалізованого агентства?

Очевидним плюсом, здавати або винаймати житло самостійно, багато хто вважає економію коштів. Елітне житло, особливо у столиці, дуже дороге. А чим дорожча орендна ставка, тим більше відсотків від неї переходить агентству з нерухомості. Чи вигідніше взяти справу у свої руки, чи це ризиковано?

Швидко та надійно

Чи варто звертатися до агентств нерухомості? Оренда елітних квартир — це саме та область, де не всі кошти хороші. Здавати або винаймати квартиру самостійно, як мінімум небезпечно. По-перше, можна потрапити на недобросовісних орендодавців. По-друге, податкова інспекція, за оголошеннями, виявляють тих, хто здає квартиру «з рук в руки». Якщо діяти через агентство, то не доведеться декларувати дохід, оскільки стягуючи плату з орендаря, рієлтор одразу вираховує суму податку.

До того ж знайти відповідний варіант самому не завжди реально, адже дійсно вдалі варіанти надовго не затримуються. Те саме стосується й орендодавців, елітні квартири — штучний товар, а пропозиції часто перевищують попит, тому знайти орендаря буває непросто. Компанії, що займаються нерухомістю, як правило, мають базу даних, що регулярно поповнюється, найрізноманітніших квартир, на будь-який смак. Це скорочує час на пошуки житла чи орендаря. Фахівці допомагають знайти найвигідніший для вас варіант, що відповідає вашим запитам, правильно оформити необхідні документи, та зробити експертну оцінку квартири.

Звертаючись до агентства нерухомості, зазвичай необхідно надати такі документи: паспорт, документи про право власності. Можливо, додатково доведеться надати довідку про відсутність заборгованостей та про прописані в апартаментах.

Здача в оренду або оренда елітного житла, через спеціалізовані агенції — для тих, хто цінує свій час і працю. Звертайтесь до перевірених агентств! Оренда елітних квартир є областю, яку потрібно довіряти професіоналам.

Автор: Олександр Бєлов