08-10-2009

На одеському Приморському бульварі з'явиться торговий центр

Приморським бульваром

Новий адміністративно-торговельний центр з'явиться в Одесі на Приморському бульварі. Розташований він буде в будівлі на розі провулка Чайковського, прямо навпроти Міської Думи, і вже досить довгий час, що перебуває у стані ремонту.

Рішення про створення нового торгового центру було ухвалено на останньому засіданні виконавчого комітету Одеської міської ради. Будинок, площею майже півтори тисячі метрів, є архітектурною пам'яткою національного значення. Ще у 2004 році Одеська обласна рада продала його за 676 тисяч гривень приватному підприємству "Гранд-Інвест". Тепер новий власник вирішив, що буде розташовано в унікальній будівлі. У ньому буде проведено реконструкцію та влаштовано мансардні приміщення.

Депутатів міської ради обурила перспектива появи нового торговельного центру в цьому місці, оскільки до цієї будівлі немає вільного під'їзду і тим більше немає місця для паркування транспорту, тут не вистачає місць для паркування навіть для службових автомобілів виконкому. На що мер міста Едуард Гурвіц заперечив, що покупки в торговому центрі робитимуть ті, хто гуляє Приморським бульваром, а не спеціально туди приїжджає на автомобілях. Тож незабаром одесити та гості міста зможуть поєднувати прогулянку знаменитим бульваром із шопінгом.

Джерело: est.ua.