31-07-2017

Чим відрізняється елітна нерухомість від бюджетного житла?

будинок у стилі французького Шато

Елітне житло — термін, що часто використовується, стосовно дорогої нерухомості, побудованої за індивідуальним проектом. Ще нещодавно в нашій країні подібної категорії будинків просто не існувало. Для більшості населення зводили типові багатоповерхівки, і лише видатним і відомим громадянам давали квартиру в сталінських висотках. Так, там дійсно були вищі стелі та ширші за кімнату, але назвати це елітним житлом досить складно. На початку 2000-х років склався стійкий ринок нерухомості нашій країні, у якому кожному за об'єкта визначився свій сегмент. Якщо раніше елітні будинки зводили виключно у центрі мегаполісу, то тепер найпривабливішим місцем вважається передмістя. Заможним мешканцям важливий не лише інтер'єр, а й оточення. Близькість до лісових масивів, парків, річок та жодних галасливих магістралей під боком — ось критерії гідного місця життя. Не дарма продаж елітних будинків у Кончі-Заспі б'є всі рекорди. Тут чудові будівлі за сучасними проектами, впорядкована територія, цілодобова охорона та близькість до природи.

Житло елітного класу має на увазі приватність у найширшому значенні цього слова. Комплекс будівель не лише захищений охороною, а й повністю автономен від зовнішнього середовища. У план великого проекту завжди закладають салон краси, магазин, пральня, спортивний центр та кафе. Зазвичай будинки оснащуються додатковими інженерними комунікаціями, які включають власну котельну та резервну електростанцію. Елітне житло обслуговують спеціальні організації, які оперативно усувають неполадки у комунально-побутових мережах.

Такі будинки ніколи не будують за типовим проектом. Архітектор з'ясовує побажання клієнта та вивчає навколишній ландшафт, щоб створити ідеальний на вигляд будинок, який органічно впишеться в забудову. Будь-який проект елітного класу завжди має унікальну назву та ексклюзивні риси. Це може бути концепція, історія створення, цікаве місце розташування. Для оздоблення квартир використовують натуральні та дорогі матеріали. Жодного ламінату на підлогах або вентильованого фасаду на стінах. Тільки якісна штукатурка, облицювання каменем та мармуром, обробка цінними породами деревини. Однак на першому місці йде просунуте інженерне обладнання житла. Квартири комплектуються вбудованими плитами та пральними машинами, у санвузлах та ванних кімнатах встановлена ​​найкраща сантехніка, передбачені підлоги з підігрівом та системи кондиціювання.

Автор: Олександр Бєлов