03-07-2013

З чого збудуємо заміський будинок?

згородній будинок

Любителі традиційного домобудівництва оберуть дерево чи цеглу. Але, якщо подивитися, що пропонує сучасні будівельні технології – серйозно замислишся!

Вибираємо тип будівлі - це заміський будинок на два поверхи, з можливістю цілорічного перебування в ньому, загальною площею не більше 60-70 квадратних метрів.

Наше завдання – вибрати найбільш прийнятні будівельні стінові матеріали за кількома критеріями:

1. Довговічність

2. Теплопровідність

3. Екологічна безпека

4. Швидкість будівництва стін

5. Протипожежна стійкість

6. Доступність будівельних матеріалів із заданими показниками якості

7. Вартість

Будівництво стін будинку з дерева

Природна краса дерева притягує до себе людей, а енергетика такого будинку благотворно впливає на його мешканців. Низька теплопровідність деревини забезпечує збереження тепла в морози та прохолоду у спекотні дні. На зведення стін піде німого часу, але для просушування дерев'яного каркаса потрібно не менше року.

У зв'язку з тим, що це «живий» матеріал, він вимагає захисту від зовнішніх впливів і від вогню. Тому деревина проходить спеціальну обробку антисептиками проти гнилі, плісняви, шкідливих комах. Захищають дерево від горіння просоченням спеціальними хімічними складами.

Вартість дерева, як природного матеріалу, набагато вища за інші стінові будівельні матеріали. Але, загалом, дерев'яні будинки з оциліндрованої колоди коштуватимуть менше цегляних, блокових, панельних будинків.

Для зведення стін будинку застосовують оциліндровані колоди, брус після розпилювання, струганий профільований брус з ялиці, кедра, сосни, ялини.

Якісні будівельні матеріали з дерева та оригінальний проект Вашого будинку довгі роки будуть радувати своєю красою та затишком Вашу родину.

Будівництво стін будинку з цегли

Цегла – традиційний будівельний матеріал, який надійно забезпечує міцність та довговічність каркасу будинку. В даний час розроблені різні способи кладки та конструкції стін, що дозволяють втілити будь-які ідеї проекту у побудованому будинку.

Що важливо відзначити під час вибору цегляної кладки стін. Цегла – матеріал, що має високу щільність і, відповідно, більшу вагу щодо інших будівельних матеріалів. Це вимагатиме зведення міцного фундаменту на глибину промерзання грунту. Після закінчення кладки стін, потрібно до початку оздоблювальних, дати просохнути коробці будинку.

Далі, відносна проста технологія виготовлення цегли призвела до появи у продажу кустарних виробів, виготовлених на міні-заводах, без забезпечення необхідної якості та типорозмірів. Це призведе до зниження міцності самої кладки та збільшення товщини швів.

Цегляний будинок необхідно постійно опалювати. При нерегулярному опаленні або без нього стіни почнуть промерзати і руйнуватися.

Ціна кубічного метра цегли можна порівняти з ціною стінових матеріалів на основі легких бетонів, але наявність таких факторів як дорогі будівельні роботи кладки цегляних стін, його велика вага, висока теплопровідність, необхідність використання теплоізоляційних та облицювальних матеріалів, опалювальний режим експлуатації, збільшує вартість одиниці площі цегляної стіни. багаторазово.

І, навіть при появі на ринку більш практичних у роботі сучасних стінових матеріалів, цегла не втратила своєї популярності. Але в основному це наше стереотипне мислення, ніж знання фактичних експлуатаційних характеристик цегли.

Підготував: Олександр Бєлов