07-06-2010

Стадіон «Чорноморець» збудують за юані

стадіон Чорноморець

Інвестором будівництва футбольної арени в Одесі виступить китайська Національна машинобудівно-інженерна корпорація.

Домовленості про фінансову участь китайської сторони у будівництві стадіону було досягнуто під час переговорів між представниками ФК "Чорноморець", на чолі з народним депутатом України та почесним президентом клубу Леонідом Климовим, та делегацією корпорації, на чолі з генеральним менеджером Сан Байєм. Як повідомляє прес-служба українського футбольного клубу, китайські фахівці мають намір приєднатися до будівельних робіт на спортивній арені.

Нагадаємо, наразі в реконструкцію Центрального стадіону "Чорноморець" вже вклав 250 млн гривень, і нещодавно повідомлялося, що для завершення робіт потрібно ще 500 млн гривень. Оскільки гроші вдалося знайти досить оперативно, очікується, що дата відкриття споруди переноситися не буде, і Одеса отримає новий стадіон восени наступного року.

На даний момент не відомо, на яких умовах інвестор погодився надати кошти для будівництва і чи варто очікувати на Україну появи китайських футболістів (як це було у разі фінансування китайськими корпораціями закордонних команд).

Джерело: est.ua