30-10-2013

Обираємо офісне приміщення

Офісне приміщення

Робота займає більшу частину часу будь-якої людини і при цьому значна частина людей працює в офісах. Тому зручно розташоване комфортне приміщення, забезпечене всією необхідною офісною технікою та меблями, безсумнівно не тільки створює позитивне враження про компанію, а й благотворно впливає на робочий процес.

Залежно від певних умов у кожної компанії існує два варіанти щодо офісного приміщення: придбання його у власність або взяти в оренду. Якщо компанія збирається працювати протягом тривалого терміну і має достатню кількість коштів, то найкращим вибором буде придбання офісної площі у власність. В іншому випадку багато підприємців готові запропонувати фірмі орендне приміщення, що відповідає абсолютно будь-яким побажанням та рівнем доходу. Причому безперечною перевагою оренди офісу є повна готовність приміщення відразу після укладення договору: необхідно лише перевезти речі і можна приступати до роботи. Придбання офісу у власність може зайняти більш тривалий термін (не менше двох місяців).

Що ж є найважливішим при виборі офісного приміщення? Безумовно, в першу чергу це розташування і сусіди, адже місцезнаходження компанії має значення не тільки для зручності співробітників, але і для іміджу організації, а сусідство з компаніями, що надають аналогічні послуги або аналогічними товарами, що торгують, може зіграти з новим власником або орендарем злий жарт. У зв'язку з цим останнім часом досить популярним стає викуп квартир на перших поверхах житлових будинків та переведення їх у нежитловий фонд. Такі приміщення, як правило, дешевші за аналогічні за площею та розташування об'єктів комерційної нерухомості, але при цьому вони часто хоч і мають менші розміри, але відрізняються навіть кращою якістю і зручністю, ніж офіси в спеціалізованих бізнес-центрах. Недолік місця завжди можна приховати правильно підібраними і функціональними офісними меблями.

Автор: Олександр Бєлов