30-09-2014

Які види власності нерухомості можна придбати за кордоном

нерухомість на Кіпрі

Якщо купувати нерухомість в Україні, то можна зіткнутися лише з трьома її видами: державним, приватним та муніципальним. За кордоном існує дещо інша термінологія та інші типи власності, про які потрібно знати майбутньому потенційному покупцю.

Найкращим варіантом є приватна власність, коли право володіти і розпоряджатися нерухомістю переходить повністю до конкретної особи. Але у багатьох країнах існують певні обмеження при покупці житла у приватну власність іноземними громадянами.

У Швейцарії не маючи посвідки на проживання, дуже складно буде купити будь-яке житло. Повна заборона діє для іноземців без ВНЖ у Женеві, Цюріху та Лозанні. В Італії офіційної заборони на покупку нерухомості іноземцями немає, але існує особлива система, яка значно ускладнює покупку. Оплата відбувається лише за допомогою покритих чеків, майбутній покупець повинен мати свій особистий податковий номер, а також поручителем може бути лише резидент Італії. На Кіпрі, наприклад, іноземець може придбати сумарно на себе та всіх своїх близьких родичів лише один об'єкт нерухомості. До речі, ознайомитись із найкращими пропозиціями про продаж нерухомості на Кіпрі ви можете, відвідавши сайт www.alliance-cyprusproperty.ru – сертифікованого агентства нерухомості Alliance-Estate.

Придбання державного житла практично нічим не відрізняється від приватного. Іноді потрібні спеціальні дозволи у відповідних органах та за певних умов таке житло можна в майбутньому перевести у приватну власність. Єдине відмінність те, що власник у разі виступає як орендар. Але в багатьох країнах оренду можна укласти на 1000 і навіть років, а також продовжити цей термін за певну суму, тому в більшості випадків придбання муніципального житла, по суті, нічим не відрізняється від приватного.

Також існує спільний вид володіння нерухомістю, яке є недорогим варіантом, але при цьому покупець отримує право власності, а довгострокову оренду. Найчастіше це означає, що це житло не можна нікому здавати в оренду, всі члени кооперативу сплачують внески, а за наявності боргів одного з членів, на всіх лягає відповідальність перед кредитором. Цей варіант для іноземних покупців, мабуть, є небажаним.

Крім цього, існує тип володіння нерухомістю без права користування. Суть у тому, що житло надається під володіння на певний термін спеціальної організації, яка здає об'єкт в оренду, перераховуючи власнику заздалегідь обумовлений дохід. Після закінчення терміну договору, житло переходить у приватну власність власника, який має право продовжити договір або розпорядиться цим об'єктом по-своєму.

Підготував: Олександр Бєлов