01-10-2013

Необхідні знання для придбання житла в Туреччині

Нерухомість Туреччини

У Туреччині не буває зими, цілий рік гріє сонечко, хоча б тільки тому виникає бажання придбати нерухомість у Туреччині біля моря. Багато турецьких громадян говорять російською мовою. Ціни на житло в Туреччині доступні не лише мільйонерам.

Перш, ніж приступити до купівлі житла, необхідно знайти хорошого продавця, щоб не зіткнутися з деякими неприємностями. Найлегше купити нерухомість в Туреччині через рієлтора, але вибирати рієлтора потрібно дуже уважно, тому що обманщиків і тут не мало. Звернення до маленьких агентств нерухомості теж небезпечне, оскільки вони здебільшого не мають ліцензії на продаж. Звертатися слід лише у великі агентства, які мають велику базу різних варіантів з продажу будь-якого житла.

Як купується нерухомість у Туреччині

При придбанні квартири чи будинку у Туреччині реєстрація своєї фірми не є обов'язковою. За турецькими законами громадяни України можуть вільно здійснити покупку квартири чи будинку як особисте житло. А ось на придбання земельної ділянки у Туреччині встановлено деякі обмеження. На юридичних таких обмеження не діють. А це означає, що ви повинні здійснити реєстрацію своєї фірми в Туреччині.

Під час реєстрації придбаного житла доведеться сплатити податок на власність близько 3%. Інші витрати будуть близько 300 доларів. Тривалість оформлення житла варіюється від до місяців.

Можливість придбати житло у кредит

Іноземним громадянам банками Туреччини пропонують кредити. Видається кредит не більше ніж на 65% від загальної вартості житла, що купується, і видається на строк від 5 до 20 років. Також будівельні компанії пропонують придбати житло на виплат на 5 років. Нерухомість в Туреччині від забудовника також користується популярністю, оскільки місцеві забудовники в більшості випадків укладаються в строки і покупку в цілому можна вважати вигідною.

Коли краще купувати нерухомість

Зазвичай житло в Туреччині, як іноземці, так і громадяни починають купувати пізно восени, у цей час повсюдно закінчується туристичний сезон. Влітку купівля житла відбувається дуже рідко через спекотну погоду, коли важко приймаються всі рішення.

Якщо ви не боїтеся спеки, то в цей час немає ажіотажу покупок, і легко можна знайти те, що ви хочете. І вартість нерухомості буде трохи нижчою, ніж восени.

В цілому, будь-якої пори року в Туреччині великий вибір квартир. Придбати житло можна з будь-яким бюджетом та на будь-який смак. Але й у Туреччині треба бути завжди пильним, щоб не переплатити!

Автор: Олександр Бєлов