30-07-2014

Здаємо квартиру в оренду: чи потрібна допомога агенції?

Звертатися чи ні за допомогою в агентство нерухомості, здаючи квартиру в оренду, залежить від кількох факторів, а також від вільного часу у самого орендодавця.

Допомога агентства нерухомості

Наприклад, квартиру економ-класу на тривалий термін нескладно здати самостійно, розмістивши оголошення про оренду квартир подобово в Одесі. на інтернет-сайтах чи інформаційних дошках. Оренда квартир широко потрібна, особливо серед молодих сімей без дітей або з однією дитиною, одиноких людей, а також студентів, тому бажаючі винайняти квартиру можуть з'явитися вже в день подачі оголошення.

Інакше справи у разі, якщо квартира здається подобово або відноситься до житла класу «Делюкс». Подобова оренда може давати відчутний дохід, якщо здається без простоїв. Враховуючи постійну зміну орендарів, власнику квартири потрібно мати власний час, щоб встигнути знайти нових квартиронаймачів, проконтролювати заселення та виселення та оформити документи, пов'язані з орендою. Власники комфортних квартир з розкішною обстановкою схильні ретельно вибирати орендарів, проводячи своєрідний «фейсконтроль». Як правило, укладання договору оренди такої квартири передбачає внесення депозиту. Найчастіше, саме у двох вищезгаданих випадках доцільно звернутися в агентство нерухомості, уклавши договір довірчого управління квартирою, здаючи квартиру в оренду. Укладання цього договору передбачає оплату власником послуг рієлтора.

У роботі з ріелтором при здачі квартири в оренду присутні як позитивні, і негативні боку. Говорячи про переваги, слід виділити:

  1. Відсутність необхідності розміщення реклами про об'єкт, що здається в оренду. Цю роботу виконає агент нерухомості.
  2. Витрати, пов'язані з комісійною винагородою, як правило, несе квартиронаймач.
  3. Економія особистого часу. Показати об'єкт квартиронаймачу, відповісти на питання і підготувати договір оренди зможе ріелтор.
  4. Відсіювання неугодних орендарів та підозрілих осіб відбувається на етапі переговорів із ріелтором.

Недолік полягає у ймовірності взаємодії з несумлінним агентом, який має на меті здати квартиру якнайшвидше. Оскільки ріелтор отримує винагороду від наймача, то він може промовчати про деякі факти, що згодом призведе до непорозуміння між власником квартири та квартиронаймачем.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також