30-10-2019

Промислова водопідготовка установками зворотного осмосу

встановлення зворотного осмосу

У харчовій сфері, у комунальних та фермерських господарствах, металургії, на хімічних виробництвах та у металообробці потрібне надійне високопродуктивне обладнання для водоочищення.

Всім цим параметрам відповідають промислові системи зворотного осмосу, принцип дії, переваги та особливості яких ми розглянемо у цій статті.

Як функціонує таке обладнання

Основний елемент системи - це мембрана зворотного осмосу, що має дрібнопористу структуру на рівні 0.0001 мікрона. Через такі невеликі пори можуть проходити лише молекули води під певним тиском, проте інші домішки і частки повністю затримуються. Після зворотного осмосу на виході маємо абсолютно чисту дистильовану воду 99,9% без мінералів та солей. Після очищення при необхідності проводиться процес мінералізації, але в деяких сферах цього не потрібно.

Де можуть використовуватись установки зворотного осмосу

  1. У харчовій промисловості.
    Застосовуються для переробки молочних продуктів, виготовлення соків і цукру, при перегонці спирту та інше.
  2. Фармацевтична та хімічна галузі.
    Промислова водопідготовка із застосуванням установок зворотного осмосу обов'язкова цих сфер, оскільки до якості і складу води пред'являються спеціальні норми.
  3. Для підприємств, що реалізують очищену воду.
  4. У парфумерії та багатьох інших галузях.

Переваги очищення води методом зворотного осмосу

  1. Максимальний рівень ефективності, який дозволяє видаляти до 100% шкідливих речовин та сполук. Зворотний осмос гарантовано прибере з води навіть найнебезпечніші забруднення.
  2. Економія коштів у виробництві. Виробництво ідеально очищеної води установками зворотного осмосу коштує приблизно втричі дешевше, ніж за методикою іонного обміну або за допомогою випарних дистиляторів.
  3. Обладнання провідних виробників компактне, дозволяє заощаджувати корисний простір у цехах.

очищення води методом зворотного осмосу

Ходить багато розмов, що установки зворотного осмосу видаляють із води всі корисні мікроелементи, роблять її дистильованою, що шкідливо для організму. Потрібно розуміти, що для більшості галузей промисловості потрібне саме 100% очищення. Для пиття воду додатково мінералізують, додають необхідні солі та мікроелементи за допомогою іншого обладнання. Зворотний осмос гарантує повну відсутність у складі хвороботворних бактерій та шкідливих сполук.

Підготував: Олександр Бєлов