30-07-2018

Купівля складу – відмінний спосіб зробити свій бізнес кращим

склад

Відмінно налагоджена логістична складова – запорука успіху будь-якого бізнесу, пов'язаного з продажем та постачанням. Для цього, звичайно ж, потрібний склад. Цей вид комерційної нерухомості сьогодні можна орендувати, придбати або побудувати за власним проектом.

Чому купівля складу – найкращий варіант?

Вартість комерційної нерухомості назвати низькою не можна. Але, якщо у вас є достатня кількість коштів, вкладення їх у покупку власного складського приміщення стане не тільки вигідним, а й надійним. По-перше, ви перестанете залежати від орендодавця, по-друге, станете власником нерухомості, яку, у разі потреби, зможете швидко та вигідно продати.

Основні критерії вибору складського приміщення

Перед тим, як почати підшукувати необхідне приміщення, зверніть увагу на те, що існує кілька факторів, які обов'язково слід враховувати при придбанні такого типу комерційної нерухомості. Наприклад, враховуйте завантаженість доріг, розташованих поруч із ним.

На що важливо звернути увагу перед тим, як здійснити покупку

  1. Тип приміщення. Склад може бути монолітним або швидкомонтованим. Перший відрізняється підвищеною міцністю, але на його зведення йде більше часу. Швидкомонтовані будівлі є збірно-розбірні металоконструкції, які привозяться на будівельний об'єкт частинами і зводяться в рекордно швидкі терміни.
  2. Призначення. Обов'язково звертайте увагу на тип продукції, яку плануєте зберігати у складському приміщенні. Існують деякі її види, що не потребують спеціальних умов. Продукти, що швидко псуються, медикаменти, фрукти та овочі, а також квіти, навпаки, повинні зберігатися при певній температурі. Отже, будівля повинна бути обладнана холодильними установками, а також системою вентиляції та кондиціювання. Напрочуд вимогливі до умов також і деякі види будівельних матеріалів. Йдеться про дерево, паркетну та ламінатну дошку, а також про різні будівельні суміші. Усі вони повинні зберігатись в умовах оптимальної вологості.
  3. Параметри. З площею складу все безперечно зрозуміло. За цим показником будь-який власник бізнесу зможе визначити, чи достатньо його буде для зберігання тієї чи іншої кількості товару. Але при покупці складу важливо звернути увагу і на його висоту, адже саме від неї залежить, чи вдасться встановити в приміщенні необхідне обладнання.

Автор: Олександр Бєлов