30-03-2018

В Одесі дефіцит якісних офісів

бізнес-центр Шевченківський в Одесі

Об `єм якісних офісів в Одесі набагато нижче, ніж у великих містах Європи та СНД. За оцінкою фахівців компанії UTG, рівень забезпеченості офісними площами в Одесі становить 354,2 кв. м. на 1 тис. населення міста.

В Одесі налічується 90 працюючих бізнес-центрів, половина з яких належить до застарілих будівель класу «С». Девелоперська активність у сегменті якісних бізнес-центрів залишається низькою, а забудовники віддають перевагу житловій та торговій нерухомості. Це створює резерв попиту для перспективної пропозиції у вищих класах офісних площ.

Така тенденція підтверджується стабілізацією ставок оренди на офіси в Одесі – 10,9 дол. за кв. м. без експлуатаційних платежів та ПДВ.

Підвищений попит спостерігається лише на якісні та великі офісні площі провідними національними операторами. Структура галузевого попиту можна порівняти з ринками офісної нерухомості Дніпра, Києва та Харкова.

Компанія UTG провела аналіз ринку офісної нерухомості Одеси у рамках розробки концепції сучасного офісного комплексу у центральному діловому районі міста.

За матеріалами Південний Кур'єр