29-12-2015

Не вся нерухомість стандартна: особливості незвичайних квартир

Танцюючий будинок у ПразіНезвичайні формати житла поступово наповнюють сучасний ринок нерухомості. Далеко не всі дивовижні новинки приживаються, однак деякі з них не залишають покупців байдужими і стрімко набирають популярність. Сміливі архітектурні рішення тепер можна зустріти практично у кожному новому проекті.

Квартири-студії

Квартири-студії, які давно відомі європейцям, стали мати вагу на ринку порівняно недавно. Вітчизняні забудовники перейняли досвід у іноземних колег і запропонували покупцям компактне житло, де кухня не відокремлюється перегородкою від спальної зони, а є єдиним простором. Головний плюс нерухомості такого типу – ціна. Вартість студії нижче, ніж у однокімнатної квартири, А доступне житло, як правило, має великий попит. Покупцями студій зі статистки стають молоді сім'ї чи студенти загалом ті, хто розглядає такий вид житла як тимчасовий, припускаючи у майбутньому покупку більш просторої житлоплощі.

Малоповерхові квартали

Ще один формат, який активно набирає популярності – малоповерхові квартали. Звичним висоткам тепер віддають перевагу малоквартирним будинкам. Малоповерхове житло сьогодні – це, по суті, життя далеко від загазованого міста. З подібними пропозиціями можна ознайомитися на сайті ЖК «Пори року» vg-anapa.ru. Будинки житлового комплексу та аналогічних кварталів розташовані в екологічно чистому районі, мають розвинену інфраструктуру та транспортну доступність.

Квартири з французькими вікнами

Помітним попитом користуються квартири з французькими вікнами, які раніше встановлювали перевагу у будинках елітного класу. Такі вікна є склінням від стелі до підлоги і багатьом здаються не цілком безпечними. Якість теплоізоляції також часто викликає сумніви. Однак подібні сумніви стають зайвими завдяки сучасним технологіям, які враховують нюанси такого порядку. Безперечний плюс такого житла – панорамні види та відмінна зовнішня освітленість.

Квартири неправильної форми

Окрему нішу на ринку нерухомості зайняли квартири неправильної форми. Так, круглі або трикутні конфігурації, які спочатку викликали нерозуміння, тепер мають активний попит серед покупців. Така житлова площа – відмінне поле для реалізації неординарних дизайнерських рішень. Завдяки квартирам такого формату виникла мода на створення оригінальних меблів та різноманітних предметів інтер'єру. У квартирах такого типу може бути звичних балконів і лоджій, що спочатку сприймається покупцем як значний мінус. Однак забудовники передбачили наявність окремих кімнат, які можна відвести під вбиральні або зробити місцем для зберігання речей, що дозволить перенести функції балкону в інше приміщення.

Автор: Олександр Бєлов