29-01-2020

Найдинамічніші ринки нерухомості у світі

кремнієва долина

Рейтинг Real Estate Momentum 2020, Складений компанією JLL, визначив міста з найбільш динамічними ринками нерухомості на планеті.

ТОП-10 міст

Ранг
Місто
Країна
1
кремнієва долина
США
2
Франкфурт
Німеччина
3
Берлін
Німеччина
4
Бостон
США
5
Гельсінкі
Фінляндія
6
Остін
США
7
Осака
Японія
8
Джидда
Саудівська Аравія
9
Сінгапур
 
10
Варшава
Польща

Три міста США – Силіконова долина, Бостон и Остін показали двозначне зростання орендної плати за основні офіси у 2019 році, що наголошує на попиті з боку компаній, які бажають отримати доступ до висококваліфікованих ринків праці.

У двох німецьких містах Франкфурті и Берліні відзначено високий попит з боку корпоративних клієнтів та інвесторів. У разі Берліна це було відзначено рекордною транскордонною інвестиційною активністю у 2019 році.

Гельсінкі и Варшава одночасно випробували підвищену активність інвесторів та пропонують відносно доступні варіанти для корпоративних клієнтів.

Осака має намір зберегти свій динамізм як один із найжвавіших ринків комерційної нерухомості у світі. Вона отримує вигоду від глобальної тенденції інвесторів, дедалі більше націлених на другорядні міста на зрілих та прозорих ринках. Очікується подальше пожвавлення напередодні Всесвітньої виставки, яку місто проведе у 2025 році.

включення Джидди включення до ТОП-10 багато в чому завдячує сектору гостинності, який, як очікується, матиме стійке зростання завдяки зростанню туризму та подальшим інвестиціям у сектор розваг.

Сінгапур входить у першу десятку завдяки поєднанню зростання орендних ставок та збільшення інвестицій у нерухомість. Зростання рівні туризму підвищують готельний сектор.

Нагадаємо, компанія Savills опублікувала звіт про міста з найдорожчим надпреміальним житлом у світі.

Підготував: Олександр Бєлов