28-02-2017

Як не помилитись при виборі офісу?

оренда офісу в Одесі

Бути підприємцем-початківцем дуже страшно і важко. Багато питань доведеться вирішити самостійно і від їхньої коректності залежатиме майбутнє всього бізнесу в цілому. Але, хоч як це дивно, питання – який вибрати офіс? – хвилює не лише новачків, а й бізнесменів зі стажем. Справа ще в тому, що помилка, яка допущена під час вирішення таких питань, як оренда офісу, А саме розташування об'єкта, може дуже дорого коштувати. Розберемося, які втрати може принести невдалий вибір приміщення.

Одну з головних ролей, безумовно, відіграє місце розташування. Нехай це буде не фасадний, а дворовий варіант, але те, що поряд мають бути автобусні зупинки або метро – це очевидно. Ваші співробітники повинні мати право вільно добиратися до робочого місця, адже тут теж можна побачити перевагу без запізнень, а отже робочий процес буде найбільш ефективним.

Ще одним мінусом може стати віддаленість майбутнього офісу від закладів громадського харчування та магазинів. Не сперечатися з тим фактом, що до цієї незручності співробітники фірми зможуть пристосуватися, наприклад, почавши брати їжу з собою на роботу, але вашим партнерам і клієнтам це навряд чи сподобатися. Тут важливо передбачити такий нюанс у розташуванні офісного приміщення, яке могло б дозволити працівникам виходити на звичайний перекус у кафе або просто скупитися в будь-якому магазині.

І замикає трійку найбільших незручностей ще один недолік - це невдалий вибір офісного приміщення. Багато хто «клює» на низьку ціну цокольних варіантів, але потрібно розуміти, навряд чи вам вдасться уникнути затхлого запаху та темних кабінетів. Така ситуація нагнітає поганий настрій і як наслідок – зовсім неробочий стан.

Більшість власників компаній схиляються до центрального району при виборі об'єкта. Але ефективний офіс можна орендувати і в спальних районах, головне грамотно його обладнати та оснастити всіма необхідними комунікаціями. Зробити правильний вибір можна і самостійно, але без допомоги посередників у роботі з нерухомістю зробити це непросто. Головне попередньо продумати всі критерії пошуку об'єкта, адже деякі факти завіситимуть суто від специфіки діяльності компанії (кількість кабінетів, планування, житловий або нежитловий фонд тощо), тому звести всі вимоги до певних «штампів» у цій справі неможливо, так і нема чого.

Автор: Олександр Бєлов