28-08-2020

5 порад для успішного найму рієлтора

ріелтор

Щоб продати чи купити нерухомість без проблем, необхідно мати спеціальні знання у цій галузі. Саме тому багато людей довіряють цю роботу рієлтору. Однак вибирати рієлтора також необхідно вміти. Для того щоб серед усіх ріелторів вибрати саме професіонала, необхідно дотримуватися таких порад.

  1. Наймемо лише одного ріелтора.
    Для швидкого продажу деякі люди наймають кількох ріелторів, хоч це велика помилка. Ці дії призводять до значних витрат, оскільки послуги всіх ріелторів необхідно буде сплатити. Крім цього, кожен з ріелторів намагатиметься швидше за інших продати об'єкт, а значить сильно знижуватиме його вартість. В результаті нерухомість буде реалізована за існуючі копійки. Можливо таке, що продавець не отримає вигоди від угоди купівлі-продажу.
  2. Вибір найкращого.
    Якщо кілька років тому всі обирали на підставі чуток, то зараз можна перевірити будь-яку інформацію. Це стосується й вибору рієлтора. В інтернеті є багато інформації про конкретного рієлтора. Деякі мають власні сайти. Окрім цього, можна відвідати незалежні форуми, на яких люди обговорюють якість наданих послуг конкретним ріелтором.
  3. Зниження ціни.
    Для швидкого продажу нерухомості можна зменшити її ціну. Даним прийомом користуються всі рієлтори. Можливо, можна зменшити ціну, але не варто цим захоплюватися. Якщо власник бачить, що рієлтор знизив вартість майна, то варто спитати в нього сам він керувався. Кожна дія рієлтора має бути аргументованою.
  4. Пошук покупців.
    Розміщувати оголошення про продаж нерухомості у різних джерелах необхідно. Однак одночасно з цим необхідно з'ясувати у рієлтора, яким чином він шукатиме потенційних покупців, якщо на розміщені оголошення ніхто не відгукнеться. Чи є у нього якась база контактів та інше.
  5. Виявлення гарного фахівця.
    Досвідчений та затребуваний ріелтор, як правило, працює як приватна особа та як співробітник агентства. Будь-яке співробітництво з клієнтом рієлтор підкріплює договором. Якщо ж ріелтор пропонує пропустити всі формальності, це навряд чи професіонал. Фахівці для захисту своїх прав, навпаки, прагнуть офіційно підтвердити відносини з кожним клієнтом. Також наявність договору свідчить про те, що ріелтор належить до майна клієнта з повагою.

Раніше ми опублікували статтю, в якій розповіли як розглянути непорядного рієлтора.

Автор: Олександр Бєлов