28-07-2017

За рекордну суму продано будівлю Walkie-Talkie у центрі Лондона

Будівлю в центрі Лондона Walkie-Talkie продали компанії LKK Health Products з Китаю за 1,7 млрд доларів. Ціна продажу будівлі стала рекордною для таких об'єктів на ринку нерухомості Лондона.

Компанія LKK Healt, заснована близько століття тому, спеціалізується на розробці та розповсюдженні продуктів традиційної китайської медицини.

37-поверховий хмарочос Walkie-Talkie розташований у районі Сіті, де сконцентровані офіси страхових компаній, у 2015 році був визнаний найпотворнішим архітектурним проектом Великобританії. Будівництво будівлі загальною площею 62,3 тис. кв. м. було завершено у 2014 році, вартість будівництва становила 620 млн доларів.

Хмарочос Walkie-Talkie увігнутої форми може фокусувати сонячні промені, працюючи як величезна лінза. Вигнутий дзеркальний фасад ловить і відбиває сонячне проміння так потужно, що температура в концентрованому промені досягала в серпні 2013 рекордних 69,8 градуса за Цельсієм. Британська преса тоді зазначала, що це абсолютний рекорд у природних умовах - 100 років тому в Долині Смерті було зафіксовано максимальну температуру 56,7 градуса.

У тому ж серпні концентровані сонячні промені Walkie-Talkie оплавили припаркований на вулиці Jaguar. Одне із дзеркал та емблема машини просто «розтеклися». Після цього інциденту сумна публіка стала смажити яєчню, гамбургери та овочі прямо на тротуарах під сонячним промінням, відбитим від хмарочоса.

 

За матеріалами Newsru.com.