27-05-2014

Інвестиції в українську нерухомість – високорентабельний бізнес

високорентабільний бізнес

Українці все частіше інвестують у нерухомість із метою зберегти свої заощадження. За даними компанії UDP, кількість угод з метою інвестування та збереження коштів шляхом придбання нерухомості за грудень 2013 р. та січень 2014 р. склали близько 73%.

«Інвестування в нерухомість можна розглядати як бізнес-проект, коли інвестор розраховує на розміщення певної суми грошей та отримання певного прибутку. Ніхто не каже, що ризиків не існує, але, як і у будь-якому бізнесі, їх можна мінімізувати та зважувати. Але ті показники рентабельності, які виходять наприкінці, безумовно, покривають ризики», – вважає заступник генерального директора з маркетингу UDP Олеся Перчак.
«Прибуток такого проекту залежить від класу об'єкта нерухомості, його ліквідності. Наприклад, розглянемо схему купівлі квартири на ранньому етапі будівництва та перепродаж її перед етапом введення в експлуатацію – з погляду мінімізації додаткових витрат, це буде вигідніший період. Виходить, що з період 1,5-2 року рентабельність становить близько 50%. Якщо розглянути купівлю квартири на початковому етапі, подальший її ремонт після введення в експлуатацію та продаж – це ще більша рентабельність, близько 60%. Окупність однокімнатної квартири, що здається в оренду, можна досягти через 3,5 роки. Все це досягається при правильному плануванні та управлінні своєю нерухомістю», – розповіла експерт.

За матеріалами finance.ua.