27-03-2017

Як зняти квартиру подешевше

щасливий орендар

В першу чергу, не варто забувати про заміські пропозиції. Іноді зі спального району так само довго діставатимуться, як і з передмістя, а величина щомісячної орендної плати за квартири там набагато дешевша. Особливо добре підійде такий варіант для тих студентів чи робітників, які навчаються та працюють на околиці. Який би варіант не був підібраний для оренди житла, варто наперед ретельно зважити всі його переваги та недоліки.

Варто також добре поміркувати над кожним з варіантів, якщо з роботи ввечері доведеться діставатися не власним автомобілем, а в електричці, де у вечірній час можна отримати численні проблеми. При виборі певного варіанту обов'язково потрібно торгуватися - досвідчені квартиронаймачі рекомендують робити це за першого ж дзвінка.

Торгуватися потрібно ще до того, як людина побачить квартиру. Адже якщо вона йому сподобається, дуже складно буде відмовитися від варіанту, іноді просто шкодуючи витрачений час. А власник квартири, навіть якщо згодиться потім знизити ціну, то це буде зовсім невелика сума. Торгуючись телефоном, варто відразу заявити господареві про свою готовність заплатити, за певних поступок, навіть за півроку вперед.

При необхідності залучення посередника можна спробувати і вартість його послуг знизити, причому також у телефонному режимі. Можна повідомити, що якщо він знизить оплату за свою роботу, замість 100%, як багато хто просить, до 50–60%, то ви готові орендувати квартиру прямо зараз. Це не особливо приємно посередникам, але при веденні об'єкта декількома посередниками вони часто на це йдуть.

За інших рівних умов набагато легше винайняти квартиру на вигідніших умовахякщо ви плануєте проживати в ній без дітей та тварин. Орендодавці частіше йдуть назустріч бездітним сімейним парам старше 25 років.

Автор: Олександр Бєлов