27-02-2017

Особливості короткострокової та сезонної оренди магазину

оренда магазину у центрі Одеси

Успіх будь-якого бізнесу залежить від правильно обраного сезону та виду торгівлі. Оренда магазину може бути короткостроковою і водночас мати сезонний характер. З настанням теплої пори року, сезонна оренда приміщень набуває великої популярності. У місцях максимального пішохідного руху, активного відпочинку, у парках як гриби після дощу з'являються кіоски, в яких продається, морозиво та різні прохолодні напої.

Щоб успішно зняти магазинТреба знати деякі особливості оренди. Для сезонної торгівлі буде дуже важливим місце розташування магазину. У курортному місті найкращий варіант – ресторан швидкого харчування. Купити магазин, у цій ситуації, рішення поспішне та необдумане. Що робити із магазином після закінчення курортного сезону? Інша річ оренда магазину. Восени можна буде оцінити можливість довгострокової оренди та продовжити її у разі потреби. Інший приклад. Є можливість зняти магазин поблизу навчального закладу. Це може бути магазин з продажу канцелярських товарів та підручників буде дуже доречним, але торгівля буде прибутковою лише протягом навчального року. У будь-якому випадку потрібен аналіз ситуації, розрахунок, а краще попередня оренда, обійтися без неї можна тільки якщо ви добре знаєте місцевість.

Вартість оренди знаходиться в прямій залежності від відстані до центру міста, чим ближче центр, тим вища ціна. Однак ціна оренди може змінюватись під впливом різних факторів.

Короткострокова оренда магазину може укладатися від одного до трьох місяців. Як правило, у процесі підписання договору оренди потрібно внести заставний внесок. Його необхідно включити до бюджету підприємства, щоб правильно відобразити витрати.

Зі спеціалізацією магазину потрібно визначитися до укладення договору оренди, врахувати специфіку міста та законодавство. Для продуктового магазину не варто орендувати підвальні або напівпідвальні приміщення. Відповідні інстанції не дадуть вам дозволу на його відкриття, бо це суперечить встановленим санітарним нормам. З тієї ж причини не можна орендувати напівпідвальне приміщення для ресторану.

Оренда приміщення для сезонної торгівлі має проводитися обдумано, з урахуванням усіх юридичних тонкощів. Потрібно добре продумати, як її використовувати, з якою метою і лише після цього укладати договори оренди.

Автор: Олександр Бєлов